Tehnologia a schimbat modul în care ne trăim viețile, dar și sistemele de siguranță pe care le avem. Practic, în zilele noastre, există sisteme care nu doar sting focul, ci și detectează automat incendiile.
Vorbim, practic, de mecanisme care permit intervenția rapidă în astfel de situații de urgență. Pagubele sunt limitate, iar viețile oamenilor sunt protejate. Din ce sunt compuse aceste sisteme stingere incendiu de aici și cum funcționează ele? Îți explică specialiștii în acest articol, iată! Descoperă și cine este lider pe piața soluțiilor de securitate, în acest moment, în România.
Aceste sisteme stingere incendiu au o componentă de detectare automată a focului
Cu ajutorul senzorilor, sistemele detectează incendiile prin toate semnalele sale. Ei bine, așa cum probabil te așteptai, se folosesc senzori de fum, de căldură și de flăcări. Senzorii de fum depistează prezența fumului, înainte ca flăcările să își facă simțită prezența. Cei de căldură detectează creșterea de temperatură peste un anumit prag. Bineînțeles, senzorii de flăcărsesizează prezența flăcărilor prin radiația luminoasă. Riscul de incendiu este evaluat prin prezența tuturor senzorilor de mai sus care „veghează” zona vizată.
Unitatea centrală, o componentă esențială a sistemelor de stingere a incendiilor
Din sistem nu poate lipsi unitatea centrală. Aceasta primește semnale de la senzori. Ulterior, le analizează, pentru a stabili dacă există sau nu un incendiu. Dacă detectează o situație de incendiu, unitatea centrală este cea care declanșează mai departe alarme. Alarmele pot fi, concomitent, sonore și vizuale, pentru a atrage atenția oamenilor din proximitatea focului, alertându-i. Tot această componentă poate să intre în legătură cu departamentul de situații de urgență, respectiv cu personalul specializat în stingerea incendiilor. Este „creierul” operațiunilor.
Și nu în ultimul rând, sistemul de stingere a incendiilor propriu-zis
Dacă unitatea centrală a raportat un incendiu, sistemul de stingere acționează rapid. Există mai multe metode prin care focul este oprit. Cel mai frecvent, incendiul se stinge prin stropire cu apă și prin utilizarea agenților de stingerere. Se poate face, însă, și prin alte metode ce țin de tehnologiile moderne. Această componentă a sistemului se poate monitoriza și controla de la distanță. Există două variante posibile. Sistemul se poate automatiza pentru a se activa de îndată ce unitatea percepe existența unui incendiu. În același timp, se poate activa manual doar de către pompierii specializați. Depinde de setările dorite.
Fie cauți „Intercom Systems”, fie sisteme de stingere incendiu, contactează Helinick.ro
Helinick.ro este în România, la ora actuală, liderul sistemelor de securitate și siguranță. Dacă ești interesat de Intercom Systems: https://www.helinick.ro/solutii/comunicatii/
sau de sisteme de stingere incendiu (și nu numai!), Helinick.ro este partenerul pe care îl cauți. Compania are peste 30 de ani de experiență în domeniu. Ține pasul cu noile tehnologii! Soluțiile tehnice pe care le oferă sunt personalizate în acord cu nevoile clienților.
Fără doar și poate, profesionalismul este la cel mai înalt nivel. Portofoliul de clienți al celor de la Helinick.ro este unul impresionant, de departe. Soluțiile integrate pe care le oferă contribuie la creșterea calității vieții în România și nu numai. Sistemele integrate de stingere incendii implementate de Helinick.ro se folosesc astăzi într-o gamă largă de aplicații, respectiv de mai mulți clienți din domenii diferite de activitate. Indiferent care este soluția tehnică pe care o cauți, la Helinick.ro vei găsi suportul necesar.