Proiectul casei – primul pas catre locuinta de vis

0
1147
proiect casa

Proiectarea unei case a devenit o activitate foarte complexa intrucat exista o multitudine de posibilitati care pot fi luate in considerare, in functie de gusturile proprietarului, de zona, de design, de marime si de costurile implicate. Proiecte de case sunt realizate la ordinea zilei de catre arhitecti, ingineri si designeri si pot fi cumparate de catre cei interesati de construirea unei case.

Importanta cumpararii unui proiect de calitate este vitala, intrucat constructia va trebui sa fie solida, sustenabila si profitabila din punct de vedere energetic. Cerinta de proiecte de case mici este intr-o continua crestere de catre persoanele interesate sa construiasca locuinte noi si moderne, intrucat fenomenul eco a impanzit acest domeniu la nivel global.

Ideea de a construi case mici, care sa ocupe cat mai putin teren, care sa consume cat mai putina energie si care sa fie construite din materiale ecologice, durabile si rezistente la hazarde naturale a ajuns si in Romania, astfel incat proiectele de case mici sunt cerute din ce in ce mai mult. Astfel, un teren de 300-400 de metri patrati este suficient pentru constructia unei case mici care sa contina si o mansarda. Aceasta poate fi construita atat in interiorul oraselor cat si in exteriorul acestora, spatiile mici putand fi gasite mult mai usor decat cele mari, iar costurile sunt reduse considerabil. In astfel de case pot locui pana la 5 persoane si pot fi construite cel putin trei dormitoare si doua bai. Proiectele de case mici au primit denumiri de-a lungul timpului intrucat se incadreaza in tipare fixe.

Asadar, conform www.Arhipropub.ro, exista multe tipuri de proiecte de case mici dedicate familiilor mici sau cuplurilor care pot beneficia de confort chiar si intr-un spatiu mai redus. Pentru persoanele care vor sa reduca spatiul utilizat la extrem, exista si proiecte de case foarte mici, intre 50 si 125 de metri patrati, in care consumul energetic este foarte mic, iar materialele de constructie trebuie sa fie foarte rezistente si prietenoase cu mediul. Aceste proiecte de case, insa, sunt suprinzator de frumoase si pot fi adaptate dupa modelele de tip bungalow, fara etaj sau scari interioare, similare caselor de basm. De obicei, acestea dispun de mansarda si o curte relativ mica si pot fi construite atat in orase cat si la periferii. Acestea pot include si un garaj atasat casei, o piscina sau o zona de relaxare, in functie de spatiul de care dispune proprietarul. Cel mai important factor in alegerea unei astfel de case mici este alegerea mobilierului care trebuie sa fie minimalist, foarte practic si foarte bine gandit pentru a economisi spatiu si, in acelasi timp, pentru a nu priva proprietarii de necesitatile si preferintele pe care le au.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here