Wednesday, December 6, 2023
Acasă Home & Deco Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului dintre Ucraina și Rusia. De exemplu, dacă ai acasă o centrală care funcționează pe bază de gaz, ai putea să iei în considerare înlocuirea acesteia cu sobe ori cu șeminee.

Astfel, reduci foarte mult din costurile pe care trebuie să le suporți, mai ales în timpul iernii. Ai grijă să alegi, însă, cu grijă dintre modelele de coșuri de fum pe care le ai la dispoziție pe piață: acestea sunt accesorii esențiale pentru o bună funcționare a unui sistem de încălzire pe bază de lemne, peleți ori brichete.

Coșuri de fum – care este rolul lor?

Pentru început, este bine să știi despre coșurile de fum că sunt elemente componente esențiale pentru orice sistem de încălzire pe bază de lemne. Cu ajutorul acestora direcționezi în mod eficient fumul către exterior și ai parte de siguranță în propria locuință. Din nefericire, atunci când coșurile nu sunt montate corect, riști o intoxicație cu fum.

Ce modele ai la dispoziție?

În funcție de materialele din care sunt realizate, coșurile de fum pot fi:

  • din inox – extrem de ușoare și simplu de montat, coșurile din inox sunt unele din cele mai noi de pe piață. Dacă ai o locuință modernă, optând pentru un coș de fum din inox îți completezi imaginea de ansamblu deosebită de care te bucuri. Mai mult, un astfel de element rezistă la temperaturi de până la 1000 de grade, ceea ce înseamnă că vei beneficia de confortul dorit în propria casă;
  • din ceramică – amintesc de hornurile de odinioară, care erau întâlnite la aproape fiecare casă cu încălzire pe lemne. Coșurile din ceramică sunt rezistente la temperaturi extreme, dar și la fenomene meteo extreme (îngheț, dezgheț, condens) și au o durată de viață de până la 30 de ani, mai ales dacă sunt bine întreținute pe termen lung.

Montaj

Atât coșurile de fum din inox, cât și cele din ceramică pot fi montate atât în timp ce îți ridici locuința, cât și atunci când aceasta este gata. Așadar, nu trebuie să-ți faci griji. Indicat este să apelezi, însă, la o echipă de profesioniști în acest sens. De ce? Specialiștii dispun de experiență în domeniu, au instrumentele necesare pentru a măsura eficient și pot interveni în cel mai scurt timp, oferindu-ți astfel calitate și durabilitate.

Garanție

Nu uita să iei în considerare și garanția de care beneficiezi când investești într-un coș de fum. Ea se poate întinde până la 25 – 30 de ani, în funcție de modelul pentru care optezi. În același timp, poți beneficia și de mentenanță, pentru a lăsa întreținerea tot în seama experților.

Întreținere

Din punct de vedere tehnic, recomandat este să cureți coșul de fum de cel puțin 2 ori pe an: o dată la sfârșitul iernii și o data toamna, atunci când vremea îți permite acest lucru. Curățarea este necesară pentru că în timp, în interiorul coșului se așează depuneri ce pot împiedica evacuarea eficientă a fumului, dar și obținerea unui randament bun la nivelul încălzirii locuinței.

Online, pe site-ul Cosurifum.ro găsești o varietate de produse de top! Aici poți descoperi cosuri fum inox de calitate, dar și modele din ceramică deosebite din toate punctele de vedere. Alocă-ți suficient timp pentru a studia gama de produse, iar abia apoi comandă modelul ideal pentru tine!

Date de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763 687 665

+4 0784 292 820

+4 0721 280 587

+4 031 816 92 86

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rampele auto

Dacă îți place să îi ajuți pe cei din jurul tău și totodată ai fost suficient de inspirat încât să te gândești la o...

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unor parcuri cu panouri fotovoltaice!

Dacă îți dorești un parc cu panouri fotovoltaice, poți fi încrezător că este o investiție foarte bună și o soluție inovatoare și durabilă pentru...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...