Acasă Familie şi Relaţii Învață să îți controlezi nervii - 6 sfaturi care să te ajute...

Învață să îți controlezi nervii – 6 sfaturi care să te ajute să îți recapeți calmul

Furia este o stare normală, și poate fi canalizată în mod pozitiv, pentru a te ajuta să depășești problemele cu care te confrunți, fie că te afli acasă ori la lucru. Cu toate astea, furia neadministrată poate duce la izbucniri violente și agresivitate, atrăgând după sine probleme pe care nu le dorește nimeni.

Controlul furiei este important, fiindcă te ajută să eviți aceste situații neplăcute: în loc să o lași să escaladeze, încearcă câteva strategii eficiente pentru a o ține în frâu, și vei vedea că te simți mai bine.

1. Numără descrescător

Atunci când simți că ești pe cale să izbucnești, oprește-te pentru o secundă și începe să numeri descrescător în minte. Dacă ești chiar furios, poți începe de la 100. Cât timp vei număra, bătăile inimii se vor potoli, la fel și nervii tăi.

2. Respiră

Atunci când ești nervos, începi să răsufli mai des și accelerat. Atunci, tot ce trebuie să faci este să inversezi în mod conștient acest proces: inspiră încet și adânc pe nas, respirând lung pe gură. E simplu și foarte eficient.

3.  Ieși la aer și plimbă-te

Oxigenul proaspăt și exercițiul fizic contribuie foarte mult la liniștirea furiei. Ieși la o plimbare, mergi pe bicicletă, fă sportul tău preferat. Orice activitate care îți pune la lucru energia în mod pozitiv e un fel de a canaliza furia pe un făgaș mai bun.

4. Întinde mușchii, rotește articulațiile, relaxează-ți corpul

Rotirile de cap și umeri sunt exemple de exerciții simple tip yoga, ce te vor ajuta să îți recapeți relaxarea și să te detensionezi. În plus, nici nu vei avea nevoie de echipament special.

5. Fii empatic

Încearcă să te pui în pielea celuilalt și să vezi situația din altă perspectivă. Nu este mereu ușor, dar este foarte util. Încearcă să expui situația din perspectiva celuilalt, și e probabil să înțelegi mai bine esenta problemei și, da, să te liniștești.

6. Exprimă-ți indignarea

Ai citit bine: este perfect în regulă să îți exprimi nemultumirea, atâta vreme cât o poți face decent, cu rabdare și înțelegere pentru ceilalți. Izbucnirile nu te vor duce unde vrei, în schimb, comunicarea bună te poate scoate din multe situații neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

FaceApp, aplicația care schimbă fețele oamenilor, are probleme în ceea ce privește politica de confidențialitate

FaceApp, aplicația descărcată de peste 700.000 de ori în fiecare zi, cea care schimbă fețele oamenilor, nu este văzută cu ochi buni de experți....

Descopera ambianta si confortul de vis cu un semineu pe lemne modern

Un semineu lemne in livingul dumneavoastra inseamna o atmosfera magica care va va incalzi fiecare zi de iarna. Cu o evolutie impresionanta din punct...

Cum sa alegem dormitoare potrivite dintre sute de oferte?

Sa incepi cautarea pentru mobila dormitoare este un lucru destul de entuziasmant fiindca orice mobilierul nou va aduce in casa ta un plus de...

Ce s-a întâmplat la nunta lui Sergio Ramos? Informații din culise

Un angajat ce s-a ocupat de organizarea nunții lui Sergio Ramos cu Pilar Rubio a vorbit despre neregulile din spatele evenimentului de lux. „A fost...

Cum ar fi trebuit să se încheie serialul Game of Thrones? Declarații oficiale de la regizor

Miguel Sapochnik, regizorul serialului Game of Thrones, a vorbit despre modul în care își dorea să arate finalul. Acesta voia să șocheze telespectatorii. „Voiam să-i...