Monday, September 25, 2023
Acasă Familie şi Relaţii Învață să îți controlezi nervii - 6 sfaturi care să te ajute...

Învață să îți controlezi nervii – 6 sfaturi care să te ajute să îți recapeți calmul

Furia este o stare normală, și poate fi canalizată în mod pozitiv, pentru a te ajuta să depășești problemele cu care te confrunți, fie că te afli acasă ori la lucru. Cu toate astea, furia neadministrată poate duce la izbucniri violente și agresivitate, atrăgând după sine probleme pe care nu le dorește nimeni.

Controlul furiei este important, fiindcă te ajută să eviți aceste situații neplăcute: în loc să o lași să escaladeze, încearcă câteva strategii eficiente pentru a o ține în frâu, și vei vedea că te simți mai bine.

1. Numără descrescător

Atunci când simți că ești pe cale să izbucnești, oprește-te pentru o secundă și începe să numeri descrescător în minte. Dacă ești chiar furios, poți începe de la 100. Cât timp vei număra, bătăile inimii se vor potoli, la fel și nervii tăi.

2. Respiră

Atunci când ești nervos, începi să răsufli mai des și accelerat. Atunci, tot ce trebuie să faci este să inversezi în mod conștient acest proces: inspiră încet și adânc pe nas, respirând lung pe gură. E simplu și foarte eficient.

3.  Ieși la aer și plimbă-te

Oxigenul proaspăt și exercițiul fizic contribuie foarte mult la liniștirea furiei. Ieși la o plimbare, mergi pe bicicletă, fă sportul tău preferat. Orice activitate care îți pune la lucru energia în mod pozitiv e un fel de a canaliza furia pe un făgaș mai bun.

4. Întinde mușchii, rotește articulațiile, relaxează-ți corpul

Rotirile de cap și umeri sunt exemple de exerciții simple tip yoga, ce te vor ajuta să îți recapeți relaxarea și să te detensionezi. În plus, nici nu vei avea nevoie de echipament special.

5. Fii empatic

Încearcă să te pui în pielea celuilalt și să vezi situația din altă perspectivă. Nu este mereu ușor, dar este foarte util. Încearcă să expui situația din perspectiva celuilalt, și e probabil să înțelegi mai bine esenta problemei și, da, să te liniștești.

6. Exprimă-ți indignarea

Ai citit bine: este perfect în regulă să îți exprimi nemultumirea, atâta vreme cât o poți face decent, cu rabdare și înțelegere pentru ceilalți. Izbucnirile nu te vor duce unde vrei, în schimb, comunicarea bună te poate scoate din multe situații neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rampele auto

Dacă îți place să îi ajuți pe cei din jurul tău și totodată ai fost suficient de inspirat încât să te gândești la o...

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unor parcuri cu panouri fotovoltaice!

Dacă îți dorești un parc cu panouri fotovoltaice, poți fi încrezător că este o investiție foarte bună și o soluție inovatoare și durabilă pentru...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...