Acasă Familie şi Relaţii Învață să îți controlezi nervii - 6 sfaturi care să te ajute...

Învață să îți controlezi nervii – 6 sfaturi care să te ajute să îți recapeți calmul

Furia este o stare normală, și poate fi canalizată în mod pozitiv, pentru a te ajuta să depășești problemele cu care te confrunți, fie că te afli acasă ori la lucru. Cu toate astea, furia neadministrată poate duce la izbucniri violente și agresivitate, atrăgând după sine probleme pe care nu le dorește nimeni.

Controlul furiei este important, fiindcă te ajută să eviți aceste situații neplăcute: în loc să o lași să escaladeze, încearcă câteva strategii eficiente pentru a o ține în frâu, și vei vedea că te simți mai bine.

1. Numără descrescător

Atunci când simți că ești pe cale să izbucnești, oprește-te pentru o secundă și începe să numeri descrescător în minte. Dacă ești chiar furios, poți începe de la 100. Cât timp vei număra, bătăile inimii se vor potoli, la fel și nervii tăi.

2. Respiră

Atunci când ești nervos, începi să răsufli mai des și accelerat. Atunci, tot ce trebuie să faci este să inversezi în mod conștient acest proces: inspiră încet și adânc pe nas, respirând lung pe gură. E simplu și foarte eficient.

3.  Ieși la aer și plimbă-te

Oxigenul proaspăt și exercițiul fizic contribuie foarte mult la liniștirea furiei. Ieși la o plimbare, mergi pe bicicletă, fă sportul tău preferat. Orice activitate care îți pune la lucru energia în mod pozitiv e un fel de a canaliza furia pe un făgaș mai bun.

4. Întinde mușchii, rotește articulațiile, relaxează-ți corpul

Rotirile de cap și umeri sunt exemple de exerciții simple tip yoga, ce te vor ajuta să îți recapeți relaxarea și să te detensionezi. În plus, nici nu vei avea nevoie de echipament special.

5. Fii empatic

Încearcă să te pui în pielea celuilalt și să vezi situația din altă perspectivă. Nu este mereu ușor, dar este foarte util. Încearcă să expui situația din perspectiva celuilalt, și e probabil să înțelegi mai bine esenta problemei și, da, să te liniștești.

6. Exprimă-ți indignarea

Ai citit bine: este perfect în regulă să îți exprimi nemultumirea, atâta vreme cât o poți face decent, cu rabdare și înțelegere pentru ceilalți. Izbucnirile nu te vor duce unde vrei, în schimb, comunicarea bună te poate scoate din multe situații neplăcute.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or pentru intreaga cariera cinematografica

Alain Delon, celebrul actor francez, a fost premiat la Cannes cu trofeul Palme d’Or onorifc, pentru intreaga cariera in cinematografie. Vizibil emotionat, starul in...

Imagini inedite surprinse în Dobrogea. Un popândău a scăpat din ghiarele unei păsări răpitoare

Un fotograf a surprins imagini inedite cu o pasăre răpitoare care a ridicat de la sol prada, un popândău. Din fericire, rozătoarea a reușit...

George R.R Martin este trist. Nu este de acord cu ultimul sezon al serialului Game of Thrones

George R.R Martin, autorul cartilor care au stat la baza serialului Game of Thrones, este trist si afirma ca nu este de acord cu...

Produse cosmetice care nu ar trebui să lipsească din portfardul tău în perioada verii

Temperaturile extrem de ridicate și soarele arzător din perioada verii ne determină să luăm măsuri în ceea ce privește îngrijirea. Trebuie să fim mereu...

Fanii GOT au lansat o petiție- Cer refacerea episoadelor din ultimul sezon

Indignați de scenariul episoadelor din ultimul sezon Game of Thrones, fanii seriei TV au lansat o petiție prin care solicită refacerea celui de-al optulea...