Acasă Sanatate Sfaturi utile care te ajută să treci peste depresia de după sărbători

Sfaturi utile care te ajută să treci peste depresia de după sărbători

Sărbătorile Pascale se apropie cu pași repezi și, pe cât de încântat ești de venirea lor, pe atât de îngrozit ești când te gândești la starea de apatie de după. Dar de ce apare această stare? Ei bine, este cumva normal să cazi în ,,drepresia post-sărbători”. Cu toții trecem prin asta, deci stai liniștit; nu ești singurul.

Ce poți face, însă, ca să diminuezi această senzație de melancolie? Iată câteva idei.

Nu te lăsa cuprins de singurătate

După sărbători, toată lumea se întoarce la job-uri, iar, după ce te-ai reunit cu toți cei dragi, acum te simți din cale-afară de singur. Nicio problemă, încearcă să te bucuri de compania colegilor, ieșiți la o bere după birou sau organizați un mini teambuilding.

Sună-ți prietenii și stați de vorbă, ieșiți în oraș, povestiți despre cum v-ați distrat de sărbători, depănați amintiri și vei vedea că te vei simți mult mai bine.

Apucă-te de…„rezoluții”

Spuneai ceva de rezoluții? Deși nu începe un nou an, cu sigurață te gândești mereu că ar cam fi timpul să te apuci de sală, să treci pe dieta aceea sănătoasă sau să te înscrii la cursurile despre care vorbeai cu prietenii tăi înainte de sărbători. E timpul să te pui pe treabă și vei vedea cum faptul că te menții ocupat te va ajuta să nu te mai simți atât de melancolic.

Schimbă ceva!

Poate că a sosit clipa pentru o schimbare. Poți începe cu lucrurile mici și poți merge până la cele mai mari. De exemplu, după sărbători, ai o groază de reduceri în mall-uri, deci e caz de garderobă reînnoită.

De asemenea, dacă, să zicem, nu ești fericit cu job-ul tău, e timpul să te apuci de job hunting. Un loc în care nu te simți motivat poate fi unul dintre principalele motive pentru care nici starea ta emoțională nu este dintre cele mai bune.

Lucrează la organizare

De când nu ți-ai mai cumpărat un caiet și un pix? Ești genul care se organizează mai greu? Atunci poate că aici este și problema. Da un refresh în lista cu planuri pentru următoarea perioadă, notează evenimentele la care îți dorești să participi și vei vedea cum totul începe să prindă un sens. Acesta a fost întotdeauna acolo, doar că nu l-ai trecut tu pe hârtie.

Sfârșitul sărbătorilor nu trebuie să fie un motiv de tristețe. Din contră, a trecut toată agitația, îți poți pune gândurile în ordine, te poți apuca de îndeplinit rezoluții, poți lucra la un nou început. Totul stă în unghiul din care privești lucrurile.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Hotel de 4 stele, de pe litoral, amendat din cauza unei camere nefinisate

Mirage, hotelul de 4 stele din Eforie Nord, a fost amendat, după ce un client a făcut o plângere, din cauză că nu era...

Nu ai gasit mobila bucatarie pe colt care sa iti placa? Iata cum poti obtine amenajari de lux cu piese de mobilier la comanda!

Magazinele de profil abunda de oferte standard in domeniul mobilierului, dar ele nu satisfac intotdeauna si cele mai exigente cerinte. Daca pe langa asteptarile...

Monedă virtuală lansată de Facebook. „Facilităm tuturor trimiterea și primirea de bani”

Marți, Mark Zuckerberg a vorbit oficial despre Libra, moneda virtuală ce va fi lansată de Facebook în anul 2020. „Dorim să facilităm tuturor trimiterea și...

Ion Țiriac, subiect în presa din Croația. Afirmații cu privire la modul în care s-a îmbogățit sportivul

În presa din Croația s-a scris despre Ion Țiriac, despre modul în care s-a îmbogățit sportivul român. „Acesta este cel mai bogat sportiv din istorie....

Emilia Clarke: „Am pierdut cei mai frumoși ani ai tinereții”

Emilia Clarke, mama dragonilor din serialul Game of Thrones, a declarat faptul că este supărată că a pierdut cei mai frumoși ani ai vieții,...