Acasă Style & Beauty Tot ce trebuie sa știi despre operația de micșorare a sânilor

Tot ce trebuie sa știi despre operația de micșorare a sânilor

Micșorarea sânilor, numită și mamoplastie, este reprezentată de remodelarea chirurgicală a sânului pentru a-l micșora.

Unele persoane solicită astfel de proceduri de micșorare a sânilor din motive estetice, însă mamoplastia poate fi recomandată, de asemenea, și dacă sânii mari cauzează dureri de spate și gât sau alte probleme de sănătate. Este important să cunoști toate aspectele legate de această intervenție chirurgicală majoră, astfel încât să poți purta o conversație informată cu chirurgul tău.

Dr. Maximilian Muntean, Medic PrimarChirurgie Plastică şiMicrochirurgie Reconstructivă, ne-a ajutat cu o serie deinformaţiiesențiale despre această intervenție chirurgicală.

  1. Operația de micșorare a sânilor nu este aceeași cu operația de lifting mamar.

Oamenii confundă adesea cele două intervenții, dar nu sunt aceleași. Un motiv pentru confuzie este reprezentat de faptul că medicii efectuează aproape întotdeauna un lifting mamar în timpul unei intervenții chirurgicale de micșorare a sânilor. Dacă te gândești la această intervenție, este important să cunoști diferența. Micșorarea sânilor îndepărtează excesul de grăsime și țesutul mamar glandular împreună cu porțiuni de piele.

Acest lucru reduce dimensiunea generală a sânului. Micșorarea sânilor îndepărtează excesul de piele pentru a ridica și remodela sânii lăsați. O procedură de ridicare a sânului poate îmbunătăți aspectul sânului fără a fi nevoie să îndepărtezi grăsimea și țesutul mamar. Combinând cele două operații vor rezulta sâni mai mici cu un contur mai bine definit.

  1. Consultația chirurgicală de micșorare a sânilor

Înainte de operație, te vei întâlni cu chirurgul pentru a vorbi despre istoricul medical, inclusiv dacă ai avut îndepărtat un nodul mamar sau dacă ai orice alte afecțiuni medicale care îți afectează sânii. Chirurgul te va întreba și despre istoricul medical al familiei tale. Fii complet deschisă cu medicul tău despre istoricul medical și de ce vrei o micșorare a sânilor. Fii pregătită să discuți orice problemă emoțională cu care ai avut de-a face cu privire la sânii tăi, cum s-au simțit fizic și orice alte probleme pe care le-ai întâmpinat.

Chirurgul poate să îți facă fotografii sânilor, să îi măsoare și să discute despre cât de mult țesut mamar va trebui eliminat pentru a-ți atinge obiectivul. De asemenea, vei afla despre pregătirea pentru intervenția chirurgicală și planificarea pentru recuperarea ta. Va trebui să efectuezi și o ecografie mamară înainte de operație.

În timpul consultației, chirurgul îți va adresa câteva întrebări, inclusiv dacă fumezi și ce medicamente iei. Va trebui să renunți la fumat pentru o perioadă înainte și după operație pentru a asigura o vindecare adecvată. De asemenea, poate fi necesar să încetezi să iei anumite medicamente, inclusiv aspirină sau alte medicamente antiinflamatoare.

  1. Cum te pregătești pentru operația de micșorare a sânilor?

Trebuie să ai o stare de sănătate bună pentru a te asigura că te vindeci așa cum ar trebui, așa că urmează instrucțiunile chirurgului înainte și după operația de micșorare a sânilor.

  1. Procedura chirurgicală de micșorare a sânilor

Intervenția chirurgicală de micșorare a sânilor se efectuează sub anestezie generală, durează de la 2 până la 5 ore, și vei sta internată cel puțin o noapte în spital pentru supraveghere medicală.

În funcție de forma și dimensiunea sânilor, de cât de mult țesut trebuie să îndepărteze și de modul în care dorești să ai grijă după operație, chirurgul alege una din metodele chirurgicale:

  1. Liposucția. Chirurgul va face- mici incizii în piele și va introduce un tub subțire conectat la un vid care aspiră țesutul adipos. Această opțiune este cea mai bună pentru micile ajustări de dimensiune.
  2. Reducția verticală sau „acadea”. Această metodă este pentru reduceri moderate ale sânilor și lăsări vizibile. Chirurgul va face tăieturi în jurul areolei și până la pliul de sub sân, va îndepărta țesutul și grăsimea suplimentară, va remodela sânul și îl va ridica.
  3. T inversat sau „ancoră”. Chirurgul va efectua tăieturi în jurul marginii areolei, de la areolă până la pliul sânilor și de-a lungul pliului, sub sân. Acest tip de intervenție chirurgicală este cel mai bun pentru reduceri mari și pentru persoanele care au o cădere pronunțată sau denivelări.
  4. Recuperarea în urma operației de micșorare a sânilor

Medicul tău te va încuraja să-ți reiei activitatea foarte curând după operație. Acest lucru ajută la prevenirea formării cheagurilor de sânge. Dar, în general, nu trebuie să faci mișcare sau să faci ceva obositor timp de 3 până la 4 săptămâni. După 6 până la 10 săptămâni îți poți relua antrenamentele de sport și în termen de șase luni, vei putea face activități pe care nu ai crezut niciodată că le poți face.

  1. Riscuri și complicații ale chirurgiei de micșorare a sânilor

Cicatricile sunt un efect secundar normal al intervenției chirurgicale de micșorare a sânilor. Aceste cicatrici se vor estompa în timp, dar niciodată nu vor dispărea complet.

Alte posibile probleme includ: infecţie, pierderea sensibilității sânilor, care ar putea fi scurtă sau pe termen lung, efecte secundare asociate cu anestezia, sângerare, cheaguri de sânge, umflături și vânătăi, deteriorarea nervilor, vaselor de sânge. Rareori, anumite complicații, cum ar fi vindecarea inadecvată a zonei mamelonului, pot necesita o grefă de pielii.

Adresează-te imediat medicului la primul semn de infecție, inclusiv roșeață, sensibilitate sau umflături neobișnuite la locul inciziilor outlosau febră, dacă ai o secreție neobișnuită la locul inciziei (inclusiv puroi), dacă vreuna dintre cusături iese înainte să fie îndepărtate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...

Cauti servicii de inchirieri masini in aeroportul Otopeni? Fa-ti itinerariul pentru o mica excursie!

Daca tot apelezi la servicii de inchirieri masini aeroport Otopeni, ar fi pacat sa nu explorezi si orasul. Profita de mobilitatea pe care ti-o...

Esti in cautarea unei pardoseli pentru propriul magazin? Afla ce variante ai!

Intentionezi sa deschizi un magazin si vrei sa incepi amenajarea spatiului pe care il ai? Primul pas pe care trebuie sa il faci in...