Wednesday, December 6, 2023
Acasă Home & Deco 5 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când...

5 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi patul pentru copii

Când vine vorba de cumpărarea patului perfect pentru copilul tău., poate fi greu să știi de unde să începi. Există o mulțime de factori de luat în considerare atunci când vine vorba de cumpărăturile pentru mobilierul de dormitor pentru copii.

Dacă micuțul tău are anumite preferințe sau doar are nevoie de un pat care să reziste în anii următori, trebuie să fii sigur că găsești patul potrivit pentru el. De la patul supraetajat până la cel mai bun pat cu birou sau loc de joacă, iată ghidul nostru pentru alegerea celui mai bun pat pentru micuțul tău.

1. În primul rând, siguranța. Înainte de a alege patul, trebuie să te asigurați că este unul trainic și sigur. Deci, că materialele utilizate trebuie să fie de bună calitate. Când alegi un pat pentru copii, contează atât materialele din care este făcut patul, cât și modul de construcție. Atât lemnul, cât și metalul pot fi folosite (împreună sau individual) pentru a crea paturi și rame puternice care să reziste la utilizarea frecventă.

  • Lemn. Lemnul solid, fie din pin, fie din lemn de esență tare, poate rezista zeci de ani.  Reprezintă cea mai potrivită opțiune pentru termen lungă, iar întreținerea acestuia nu este una costisitoare.
  • Metal. Paturile metalice pentru copii pot fi, de asemenea, durabile, dar vor fi afectate semnificativ de designul patului în sine. Șuruburile metalice se pot desface în timp, creând un pat care începe ferm și sigur, dar care devine nesigur. Orice pat metalic pe care îl alegi ar trebui să aibă mai multe puncte de conectare la tăblie, la picior și de-a lungul părților laterale. Lamelele ar trebui să se fixeze în poziție dacă sunt din metal sau să aibă o pistă dedicată dacă sunt din lemn.

2. Saltea ortopedică pentru copii

Cea mai importantă parte a patului este salteaua. Pentru a evita gestionarea deformărilor de creștere, alege o saltea cu un nivel mai ridicat de rezistență. Părinții laudă adesea saltele pe două fețe, care oferă un avantaj imens – seara, îl vei face pe copilul tău să adoarmă pe partea ortopedică, în timp ce dimineața, îl poți întoarce pe partea mai moale, care este mai bună pentru joacă.

  1. Spațiu de depozitare sub patul copiilor

Chiar și o mămică care poartă un costum Superman sub tricou, nu se poate descurca întotdeauna cu el. Mai mult decât atât, știm cu toții că este destul de imposibil să ne bazăm pe copil pentru a păstra curățenia. Tot ce trebuie să faci este să îi oferi copilului un mobilier adecvat, care să fie adaptat pentru a fi folosit atât de părinți, cât și de copii.

  1. Alegerea paturilor în funcție de vârstă: Ce dimensiune este cea mai bună?

Fie că micuțul tău s-a dezvoltat foarte mult, fie că are mare nevoie de un upgrade, va trebui să te gândești atât la nevoile sale acum, cât și la cele din viitorul apropiat pentru a alege patul potrivit. Unii copii se descurcă bine când trec imediat la un pat mai mare, ca un pat twin (echipat cu șine de siguranță, dacă este necesar), în timp ce alții au nevoie de acces ușor și se simt în siguranță, fiind inițial necesar un pat mai mic, de dimensiuni mici.

Un pat twin poate părea imens pentru un copil acum mic, dar va crește foarte repede. Paturile twin sunt cele mai populare dimensiuni pentru copii și adolescenți, dar dacă ai spațiu, merită să iei în considerare și un pat kingsize. Patul potrivit va putea să-i asigure somnul liniștit copilului până în adolescență astfel încât investiția în piesa potrivită de la început are ca rezultat o valoare pe termen lung și economii.

  1. Ce stil de pat pentru copii este cel mai bun?

Există mai multe stiluri de paturi pentru copii, în afară de un pat twin standard. Unele dintre cele mai populare și mai distractive stiluri includ:

Pat supraetajat. Ideal pentru dormitoare comune cu spațiu limitat, patul supraetajat este un clasic format din două rame de pat stivuite una peste cealaltă cu acces la patul de sus printr-o scară. Cel mai mare beneficiu al unui pat supraetajat este că poți maximiza spațiul vertical din camera copilului, permițând mai mult spațiu pentru joacă.

Cu toate acestea, există riscuri asociate cu aceste tipuri de paturi, cum ar fi rănirea cauzată de căderea din patul de sus. Nu lăsa copiii sub cinci ani să folosească patul superior și asigură-te că balustrada de protecție se extinde cu cel puțin opt centimetri deasupra saltelei.

Pat tip cabină. Similar unui pat supraetajat, paturile mansardate sunt soluția ideală pentru economisirea spațiului pentru camera copilului dumneavoastră. De asemenea, cunoscut sub numele de pat de cabină sau dormitor mediu, este format dintr-un pat twin, care este ridicat pentru a crea un pat supraetajat fără o zonă de dormit dedesubt. Paturile mansardate pot fi disponibile într-o gamă de înălțimi, făcându-le potrivite pentru copiii de toate vârstele.

Cele mai înalte sunt ideale pentru copiii și adolescenții mai mari, deoarece se pot potrivi confortabil pe un birou și scaun dedesubt, în timp ce paturile cu o distanță mică față de podea sunt excelente pentru copii mici și preșcolari, care au nevoie de spațiu suplimentar pentru a se juca sau a construi un cort.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rampele auto

Dacă îți place să îi ajuți pe cei din jurul tău și totodată ai fost suficient de inspirat încât să te gândești la o...

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unor parcuri cu panouri fotovoltaice!

Dacă îți dorești un parc cu panouri fotovoltaice, poți fi încrezător că este o investiție foarte bună și o soluție inovatoare și durabilă pentru...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...