Monday, September 25, 2023
Acasă Arta & Cultura Importanta unei usi de exterior de calitate

Importanta unei usi de exterior de calitate

Usile de exterior pentru case sunt diferite si mult mai scumpe decat usile de exterior pentru apartamente. Asta deoarece la casa usa este mai mare, este supusa direct conditiilor meteo si trebuie sa asigure o mai buna izolare decat clasicele usi de apartament.

Tipuri de usi de exterior pentru case

Usile din PVC. Sunt usi de termopan, care sunt in general facute pe comanda. Sunt destul de populare la noi in tara, insa diferentele de temperatura dintre anotimpuri le fac sa necesite reglari anuale si nu sunt tocmai eficiente. Cu toate acestea, daca intrarea se face in hol, si nu direct in sufragerie, sunt usi ce merita luate in considerare. Sunt printre cele mai ieftine tipuri de usi.

Usile de exterior din lemn masiv sunt usi folosite in special in zona montana. Acestea pot avea si fel de modele si forme si pot varia foarte mult ca pret, in functie de esenta lemnului si de complexitatea modelului. Usile din lemn sunt bune din punct de vedere al izolarii termice daca sunt lucrate cum trebuie si sunt destul de rezistente odata cu trecerea anilor, doar ca necesita ingrijiri periodice o data la cativa ani pentru a se pastra ca noi.

Usile metalice din tabla zincata sunt precum usile de intrare in apartament. Sunt destul de folosite la noi in tara, insa se deterioreaza rapid, in 2-3 ani daca sunt expuse direct intemperiilor. Sunt printre cele mai ieftine usi de exterior, insa si durabilitatea este mica. Chiar daca sunt realizate din tabla zincata, expunerea continua la ploaie si umezeala duc la desprinderea vopselei si ulterior la rugina.

Usile mixte – compuse din metal si lemn sau pvc, MDF sau chiar sticla. Acestea sunt usi de calitate superioara, metalul si lemnul fiind tratate in asa fel incat sa reziste diferentelor de temperatura si umiditatii. Sunt usi scumpe care au pret de pornire de la minim 2000 lei si pot sari de 10 000 lei. Acestea sunt cele mai bune usi de exterior, insa si cele mai scumpe.

Cat este de important pretul atunci cand vrem sa alegem cele mai bune usi de exterior pentru case?

In acest caz, pretul reflecta calitatea. O usa ieftina va suferi deteriori in timp, fie nu se va mai inchide bine, fie nu izoleaza bine fonic sau termic, fie va rugini. Este indicat sa dam o importanta aparte usii de exterior si sa avem un buget considerabil fiindca cu cat o usa de exterior pentru casa este mai scumpa, cu atat se va dovedi mai buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rampele auto

Dacă îți place să îi ajuți pe cei din jurul tău și totodată ai fost suficient de inspirat încât să te gândești la o...

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unor parcuri cu panouri fotovoltaice!

Dacă îți dorești un parc cu panouri fotovoltaice, poți fi încrezător că este o investiție foarte bună și o soluție inovatoare și durabilă pentru...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...