Saturday, October 19, 2019
Acasă Bussiness 5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

Cu toții ne imaginăm că oamenii bogați trebuie să conducă neapărat mașini dintre cele mai pretențioase. Cu toate astea, se pare că unii dintre ei încă aleg să meargă pe variante cât mai eficiente.

Dacă i-ai întâlni în trafic, ți-ai da seama că nu ies în evidență cu autoturismele pe care le-au ales, ci, din contră, încearcă să adopte un stil de viață cât mai simplu și mai orientat către economisire și găsirea unor metode practice de a-și mări câștigurile.

Iată cine sunt aceștia și de ce procedează în acest mod:

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg este deja foarte bine cunoscut în rândul mogulilor IT, dar alege să conducă un autoturism Acura TSX care costă undeva la $30,000. De ce? Pentru că este sigur, confortabil și deloc ostentativ.

Alice Walton

Cea mai bogată femeie din lume, cu o avere ce se ridică aproape de 45 de miliarde de dolari, Alico Walton, moștenitoare a business-ului Wal-Mart are, mai degrabă, motive sentimentale pentru care alege să conducă un Ford F-150 King Ranch. Tatăl său, fondatorul Wal-Mart conducea, înainte să moară, un Ford F-150. De aceea, aceasta și-a dorit ca, în memoria sa, să opteze pentru un model similar, dar ceva mai îmbunătățit.

Steve Ballmer

Steve Ballmer este deținătorul echipei de baschet Los Angeles Clippers și are și el o conexiune sentimentală pentru sedanul său, un Ford Fusion Hybrid aproximat undeva la 28.000 de dolari. Tatăl sau obișnuia să lucreze pentru compania Ford, așa că Steve a deținut doar autoturisme fabricate de acest producător. Atunci când și-a comandat Fusion-ul, CEO-ul Ford, Alan Mulally, i l-a livrat personal.

Ingvar Kamprad

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad este, cu adevărat, un tip modest și se spune că aproape tot ce poartă este cumpărat din locuri banale, la prețuri mici. Acesta chiar s-a arătat deranjat de faptul că mobila din biroul său a fost înlocuită cu una mai de calitate, chiar dacă aceasta era chiar mobilă Ikea.

Pentru aproape 20 de ani, Kamprad a condus un Volvo 240 GL din 1993 și a renunțat la el abia atunci când un prieten bun a reușit să îl convingă că mașina este atât de veche încât poate fi in pericol dacă continuă să o conducă.

Warren Buffet

Toată lumea știe cât de modest este Warren Buffet. Îl putem numi chiar un rege al modestiei. Acesta comandă același mic dejun de la Mc Donald’s în fiecare dimineață, cu mici variații. Buffet conducea de 10 ani același Cadillac DTS din 2006, până când fiica sa a reușit, într-un final, să îl convingă să facă un upgrade către Cadillac XTS care ajunge undeva la 45.000 de dolari. Acesta chiar a declarat, pentru Forbes, că în fiecare an conduce cel mult 3500 de mile, deci șansele de a-și schimba mai des mașina sunt destul de mici.

Surprinzător sau nu, iată că și cei mai bogați pot fi din cale-afară de calculați atunci când vine vorba de achiziții semnificative. Poate că această mentalitate este unul dintre factorii care i-au ajutat să ajungă la acest nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie: „Tehnologia nu e nici bună, nici rea. Este doar folosită bine sau mai puţin bine de oameni!”

Mary Aiken, expertul mondial în cyberpsihologie, a venit la București și a vorbit despre riscurile la care ne supunem atunci când ne expunem în...

Descopera care este utilitatea chestionarelor auto

  Doresti sa descoperi care este utilitatea chestionarelor? Atunci acceseaza acest link https://www.odat.ro/raspunsuri-drpciv/ si vei descoperi cat de importante sunt acestea pentru a invata asa...

Donald Trump: „Ei trebuie, alături de Europa și alții, să fie atenți”

Donald Trump a scris pe Twitter un mesaj de avertizare. Acesta a menționat că va distruge economia din Turcia dacă armata depașește limitele. „După cum...

Baterii senzor – cum sa aduci tehnologia potrivita in baia ta?

Mutarea intr-o locuinta noua, sau pur si simplu reamenajarea casei presupune, inclusiv, o schimbare si a aspectului baii. Intr-o astfel de incapere nu trebuie...

Threads, noua aplicație de mesagerie lansată de Facebook

Joi, Facebook a lansat aplicația de mesagerie Threads. Aceasta permite utilizatorilor să trimită prietenilor, ce se află pe o listă predefinită, fotografii și clipuri...