Sunday, December 5, 2021
Acasă Bussiness 5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

Cu toții ne imaginăm că oamenii bogați trebuie să conducă neapărat mașini dintre cele mai pretențioase. Cu toate astea, se pare că unii dintre ei încă aleg să meargă pe variante cât mai eficiente.

Dacă i-ai întâlni în trafic, ți-ai da seama că nu ies în evidență cu autoturismele pe care le-au ales, ci, din contră, încearcă să adopte un stil de viață cât mai simplu și mai orientat către economisire și găsirea unor metode practice de a-și mări câștigurile.

Iată cine sunt aceștia și de ce procedează în acest mod:

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg este deja foarte bine cunoscut în rândul mogulilor IT, dar alege să conducă un autoturism Acura TSX care costă undeva la $30,000. De ce? Pentru că este sigur, confortabil și deloc ostentativ.

Alice Walton

Cea mai bogată femeie din lume, cu o avere ce se ridică aproape de 45 de miliarde de dolari, Alico Walton, moștenitoare a business-ului Wal-Mart are, mai degrabă, motive sentimentale pentru care alege să conducă un Ford F-150 King Ranch. Tatăl său, fondatorul Wal-Mart conducea, înainte să moară, un Ford F-150. De aceea, aceasta și-a dorit ca, în memoria sa, să opteze pentru un model similar, dar ceva mai îmbunătățit.

Steve Ballmer

Steve Ballmer este deținătorul echipei de baschet Los Angeles Clippers și are și el o conexiune sentimentală pentru sedanul său, un Ford Fusion Hybrid aproximat undeva la 28.000 de dolari. Tatăl sau obișnuia să lucreze pentru compania Ford, așa că Steve a deținut doar autoturisme fabricate de acest producător. Atunci când și-a comandat Fusion-ul, CEO-ul Ford, Alan Mulally, i l-a livrat personal.

Ingvar Kamprad

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad este, cu adevărat, un tip modest și se spune că aproape tot ce poartă este cumpărat din locuri banale, la prețuri mici. Acesta chiar s-a arătat deranjat de faptul că mobila din biroul său a fost înlocuită cu una mai de calitate, chiar dacă aceasta era chiar mobilă Ikea.

Pentru aproape 20 de ani, Kamprad a condus un Volvo 240 GL din 1993 și a renunțat la el abia atunci când un prieten bun a reușit să îl convingă că mașina este atât de veche încât poate fi in pericol dacă continuă să o conducă.

Warren Buffet

Toată lumea știe cât de modest este Warren Buffet. Îl putem numi chiar un rege al modestiei. Acesta comandă același mic dejun de la Mc Donald’s în fiecare dimineață, cu mici variații. Buffet conducea de 10 ani același Cadillac DTS din 2006, până când fiica sa a reușit, într-un final, să îl convingă să facă un upgrade către Cadillac XTS care ajunge undeva la 45.000 de dolari. Acesta chiar a declarat, pentru Forbes, că în fiecare an conduce cel mult 3500 de mile, deci șansele de a-și schimba mai des mașina sunt destul de mici.

Surprinzător sau nu, iată că și cei mai bogați pot fi din cale-afară de calculați atunci când vine vorba de achiziții semnificative. Poate că această mentalitate este unul dintre factorii care i-au ajutat să ajungă la acest nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

5 aspecte pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi patul pentru copii

Când vine vorba de cumpărarea patului perfect pentru copilul tău., poate fi greu să știi de unde să începi. Există o mulțime de factori...

Tot ce trebuie sa știi despre operația de micșorare a sânilor

Micșorarea sânilor, numită și mamoplastie, este reprezentată de remodelarea chirurgicală a sânului pentru a-l micșora. Unele persoane solicită astfel de proceduri de micșorare a sânilor...

Iti doresti o cada de baie freestanding? Afla cum sa o alegi

Vrei sa-ti renovezi baia si cauti obiecte sanitare de top, care sa iti aduca plusul de confort de care ai nevoie? Atunci trebuie sa stii...

Tipuri de vinuri care te imbata mai repede decat ai putea sa crezi

De mii de ani, oamenii beau vin si se bucura de beneficiile acestuia asupra sanatatii. Daca este consumat in cantitati moderate, acesta ofera o...

Ceaiuri capabile sa te poarte instantaneu de la amar la sublim

Ceaiul este o bautura care contribuie activ la incantarea papilelor gustative si la imbunatatirea starii de sanatate. Un ceai fierbinte intr-o zi de iarna...