Saturday, January 18, 2020
Acasă Bussiness 5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

5 miliardari care aleg să conducă mașini ieftine. Află care este motivul

Cu toții ne imaginăm că oamenii bogați trebuie să conducă neapărat mașini dintre cele mai pretențioase. Cu toate astea, se pare că unii dintre ei încă aleg să meargă pe variante cât mai eficiente.

Dacă i-ai întâlni în trafic, ți-ai da seama că nu ies în evidență cu autoturismele pe care le-au ales, ci, din contră, încearcă să adopte un stil de viață cât mai simplu și mai orientat către economisire și găsirea unor metode practice de a-și mări câștigurile.

Iată cine sunt aceștia și de ce procedează în acest mod:

Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg este deja foarte bine cunoscut în rândul mogulilor IT, dar alege să conducă un autoturism Acura TSX care costă undeva la $30,000. De ce? Pentru că este sigur, confortabil și deloc ostentativ.

Alice Walton

Cea mai bogată femeie din lume, cu o avere ce se ridică aproape de 45 de miliarde de dolari, Alico Walton, moștenitoare a business-ului Wal-Mart are, mai degrabă, motive sentimentale pentru care alege să conducă un Ford F-150 King Ranch. Tatăl său, fondatorul Wal-Mart conducea, înainte să moară, un Ford F-150. De aceea, aceasta și-a dorit ca, în memoria sa, să opteze pentru un model similar, dar ceva mai îmbunătățit.

Steve Ballmer

Steve Ballmer este deținătorul echipei de baschet Los Angeles Clippers și are și el o conexiune sentimentală pentru sedanul său, un Ford Fusion Hybrid aproximat undeva la 28.000 de dolari. Tatăl sau obișnuia să lucreze pentru compania Ford, așa că Steve a deținut doar autoturisme fabricate de acest producător. Atunci când și-a comandat Fusion-ul, CEO-ul Ford, Alan Mulally, i l-a livrat personal.

Ingvar Kamprad

Fondatorul Ikea, Ingvar Kamprad este, cu adevărat, un tip modest și se spune că aproape tot ce poartă este cumpărat din locuri banale, la prețuri mici. Acesta chiar s-a arătat deranjat de faptul că mobila din biroul său a fost înlocuită cu una mai de calitate, chiar dacă aceasta era chiar mobilă Ikea.

Pentru aproape 20 de ani, Kamprad a condus un Volvo 240 GL din 1993 și a renunțat la el abia atunci când un prieten bun a reușit să îl convingă că mașina este atât de veche încât poate fi in pericol dacă continuă să o conducă.

Warren Buffet

Toată lumea știe cât de modest este Warren Buffet. Îl putem numi chiar un rege al modestiei. Acesta comandă același mic dejun de la Mc Donald’s în fiecare dimineață, cu mici variații. Buffet conducea de 10 ani același Cadillac DTS din 2006, până când fiica sa a reușit, într-un final, să îl convingă să facă un upgrade către Cadillac XTS care ajunge undeva la 45.000 de dolari. Acesta chiar a declarat, pentru Forbes, că în fiecare an conduce cel mult 3500 de mile, deci șansele de a-și schimba mai des mașina sunt destul de mici.

Surprinzător sau nu, iată că și cei mai bogați pot fi din cale-afară de calculați atunci când vine vorba de achiziții semnificative. Poate că această mentalitate este unul dintre factorii care i-au ajutat să ajungă la acest nivel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Evita aceste greseli in relatie

O relatie inseamna mult mai mult decat perioada frumoasa de la inceput in care fiecare traire este tot mai intensa. Primele luni de relatie...

Ce sa porti la masa de Craciun? Sfatul expertilor pentru tinuta perfecta

Nu exista femeie care sa nu se intrebe mereu `Eu cu ce ma imbrac?`, mai ales atunci cand este vorba despre evenimente importante. In luna...

Ai invitati la masa de Craciun? Iata ce sa pregatesti pentru a-i surprinde

Masa de Craciun este mereu bogata, dar mai ales gustoasa. Daca pe toata perioada anului incercam sa mancam cat mai sanatos pentru a fi...

Cadoul perfect pentru un barbat. Alegeri cu care nu vei da gres

Suntem deja la jumatatea lunii cadourilor si incepem intens cautarile de daruri pentru persoanele importante din viata noastra. Stim ca este destul de greu sa...

Ce cadouri de Craciun sa cumperi pentru o femeie? Sfaturi utile care sa-ti usureze cautarile

Am intrat de mult in luna cadourilor, iar goana dupa darul perfect a inceput inainte de a simti frigul. Chiar daca multi dintre noi...