Acasă Arta & Cultura Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or...

Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or pentru întreaga carieră cinematografică

Alain Delon, celebrul actor francez, a fost premiat la Cannes cu trofeul Palme d’Or onorifc, pentru întreaga carieră în cinematografie. Vizibil emoționat, starul în vârstă de 83 de ani nu și-a putut conteni lacrimile, scrie agenția AFP.

„De multă vreme nu am mai plâns atât de mult”, a spus Alain Delon după ce a primit premiul din mâinile fiicei sale, Anouchka.

„Această seară seamănă puțin cu un omagiu postum, dar nu voi pleca fără să vă mulțumesc”, a precizat Alain Delon.

De-a lungul carierei sale, Alain Delon a călcat de mai multe ori pe covorul roșu de la Cannes, dar a existat și o perioadă în care, timp de zece ani, acesta a ignorat festivalul de film, fiind jignit de faptul că nu a primit invitație la manifestările organizate cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a festivalului, în 1997. Cea dintâi prezență a lui Alain Delon la Cannes a avut loc în 1961, actorul participând la festival cu filmul ‘Quelle joie de vivre;, de Rene Clement.

Premiul cu care a fost recompensat Alain Delon a venit anul acesta pe fondul unor controverse, mai multe asociații feministe reprosându-i actorului că este rasist, misogin și homofob, existând de asemenea și o petiție prin care semnatarii au solicitat organizatorilor să refuze premierea lui Delon.

„Nimeni nu este obligat să fie de acord cu mine. Însă există un lucru pe lumea aceasta de care sunt sigur, de care sunt mândru, iar acel lucru este cariera mea”, a declarat Alain Delon în apărarea sa, la primirea trofeului.

„Acest Palme d’Or mi-a fost oferit pentru cariera mea și pentru nimic altceva, și de aceea mă simt atât de mândru”, a încheiat el.

Alain Delon a oferit răspunsuri criticilor săi în săptămânalul Le Journal du Dimanche, reproșând acuzatorilor săi că „au inventat declarații”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Hotel de 4 stele, de pe litoral, amendat din cauza unei camere nefinisate

Mirage, hotelul de 4 stele din Eforie Nord, a fost amendat, după ce un client a făcut o plângere, din cauză că nu era...

Nu ai gasit mobila bucatarie pe colt care sa iti placa? Iata cum poti obtine amenajari de lux cu piese de mobilier la comanda!

Magazinele de profil abunda de oferte standard in domeniul mobilierului, dar ele nu satisfac intotdeauna si cele mai exigente cerinte. Daca pe langa asteptarile...

Monedă virtuală lansată de Facebook. „Facilităm tuturor trimiterea și primirea de bani”

Marți, Mark Zuckerberg a vorbit oficial despre Libra, moneda virtuală ce va fi lansată de Facebook în anul 2020. „Dorim să facilităm tuturor trimiterea și...

Ion Țiriac, subiect în presa din Croația. Afirmații cu privire la modul în care s-a îmbogățit sportivul

În presa din Croația s-a scris despre Ion Țiriac, despre modul în care s-a îmbogățit sportivul român. „Acesta este cel mai bogat sportiv din istorie....

Emilia Clarke: „Am pierdut cei mai frumoși ani ai tinereții”

Emilia Clarke, mama dragonilor din serialul Game of Thrones, a declarat faptul că este supărată că a pierdut cei mai frumoși ani ai vieții,...