Thursday, November 21, 2019
Acasă Arta & Cultura Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or...

Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or pentru întreaga carieră cinematografică

Alain Delon, celebrul actor francez, a fost premiat la Cannes cu trofeul Palme d’Or onorifc, pentru întreaga carieră în cinematografie. Vizibil emoționat, starul în vârstă de 83 de ani nu și-a putut conteni lacrimile, scrie agenția AFP.

„De multă vreme nu am mai plâns atât de mult”, a spus Alain Delon după ce a primit premiul din mâinile fiicei sale, Anouchka.

„Această seară seamănă puțin cu un omagiu postum, dar nu voi pleca fără să vă mulțumesc”, a precizat Alain Delon.

De-a lungul carierei sale, Alain Delon a călcat de mai multe ori pe covorul roșu de la Cannes, dar a existat și o perioadă în care, timp de zece ani, acesta a ignorat festivalul de film, fiind jignit de faptul că nu a primit invitație la manifestările organizate cu prilejul celei de-a 50-a aniversări a festivalului, în 1997. Cea dintâi prezență a lui Alain Delon la Cannes a avut loc în 1961, actorul participând la festival cu filmul ‘Quelle joie de vivre;, de Rene Clement.

Premiul cu care a fost recompensat Alain Delon a venit anul acesta pe fondul unor controverse, mai multe asociații feministe reprosându-i actorului că este rasist, misogin și homofob, existând de asemenea și o petiție prin care semnatarii au solicitat organizatorilor să refuze premierea lui Delon.

„Nimeni nu este obligat să fie de acord cu mine. Însă există un lucru pe lumea aceasta de care sunt sigur, de care sunt mândru, iar acel lucru este cariera mea”, a declarat Alain Delon în apărarea sa, la primirea trofeului.

„Acest Palme d’Or mi-a fost oferit pentru cariera mea și pentru nimic altceva, și de aceea mă simt atât de mândru”, a încheiat el.

Alain Delon a oferit răspunsuri criticilor săi în săptămânalul Le Journal du Dimanche, reproșând acuzatorilor săi că „au inventat declarații”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sfaturi pentru alegerea unui birou perfect. Afla care e achizitia perfecta pentru tine

In momentul in care ai un birou care iti satisface toate nevoile, ziua la lucru va parea ca se scurge mult mai rapid decat...

Cumpara pensiunea visurilor tale

Doresti sa iti faci o mica afacere? Te gandesti ca muntele are multe de oferit? Ei bine, asa si este, o pensiune la munte...

De cate ori pe an merita sa apelezi la experti in curatat interior auto profesional?

Interiorul masinii tale reflecta mult din personalitatea pe care o ai. Cu toate acestea, chiar si atunci cand esti preocupat in mod constant de...

Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie: „Tehnologia nu e nici bună, nici rea. Este doar folosită bine sau mai puţin bine de oameni!”

Mary Aiken, expertul mondial în cyberpsihologie, a venit la București și a vorbit despre riscurile la care ne supunem atunci când ne expunem în...

Descopera care este utilitatea chestionarelor auto

  Doresti sa descoperi care este utilitatea chestionarelor? Atunci acceseaza acest link https://www.odat.ro/raspunsuri-drpciv/ si vei descoperi cat de importante sunt acestea pentru a invata asa...