Thursday, November 21, 2019
Acasă Sanatate Tot ce trebuie să știi despre Dieta Ketogenică și despre o siluetă...

Tot ce trebuie să știi despre Dieta Ketogenică și despre o siluetă armonioasă

Dieta Ketogenica te ajută să îți schimbi gândirea cu privire la grăsimile alimentare. Este strâns legată de dieta Atkins, dar diferă prin faptul că vă limitează aportul de proteine ​și solicită lipirea unei cantități foarte mici de carbohidrați, pe tot parcursul administrării dietei, chiar și în timpul fazei de introducere.

Ce este Dieta Ketogenică?

Dieta Ketogenică presupune o abordare total diferită. Scoțând carbohidrații din ecuație, organismul ajunge să se întrebe de ce nu are parte deloc de zaharuri. Răspunsul stă în grăsimi, mai precis în organismele cetone care sunt substanțele pe care organismul le produce atunci când furnizează energie din grăsimi, nu din glucoza. Dieta ketogenică este bogată în grăsimi, scăzută în carbohidrați și include doar o cantitate moderată de proteine (deoarece organismul transformă excesul de proteine în carbohidrați). Dieta necesită obținerea a 75% din calorii din grasimi, 20% din proteine ​și 5% din carbohidrați.

Starea ketogenică

Urmați dieta timp de câteva zile și corpul dumneavoastră va intra în ketoză, ceea ce înseamnă că va începe să ardă grasime în loc de glucoză. Starea ketogenică se poate resimți după primele 3 zile, însă poate dura până la cinci săptămâni să se adapteze.

Cum poate arăta o zi cu dieta ketogenică?

O zi de alimente dietetice ketogenice variază, dar unele opțiuni de la adepții devotați includ adesea un mic dejun format din miez de cafea, un prânz format dintr-un vas de taco alcătuit din carne de vită, smântână, ulei de cocos, branză, salsa, măsline și un ardei gras, iar pentru cină friptură cu ceapă, ciuperci, spanac servit în unt și ulei de nucă de cocos. Există, de asemenea, băuturi ketogenice cu conținut scăzut de carbohidrati, care vă vor ține în cetoză.

Beneficiile dietei ketogenice

Carbohidrații atrag și rețin apă, deci prima schimbare pe care o veți observa este o scădere a greutății. Această pierdere în greutate va continua, mai ales pentru că o să vă fie mai puțin foame în timp ce consumați grăsimi saturate și alimente întregi, mai degrabă decât gustări nesănătoase care nu sunt aprobate pentru aceată dietă.

Posibilele probleme ce pot să apară

Pierderea iniatială a greutății în apă poate duce la deshidratare, având denumirea de ceto-gripă. Aceasta se manifestă prin dureri de cap, oboseală și pierderea concentrării. Pentru a se evita acest lucru, este recomandat să fiți bine hidratat. De asemenea, la început se poate să vă simțiți infometat și obosit. Nu faceți lucruri de care nu vă simțiți pregătiți.

Această dietă nu trebuie urmată pe termen lung

În urma unor studii s-a constatat faptul că dieta ketogenică poate afecta rinichii datorită faptului că cetonii pot duce la deshidratare și la o urină cu un conținut ridicat de calciu, scăzut în citrat și cu un pH scăzut.

Acordați-vă timp pentru a încerca și nu renunțați dacă rezultatele nu se văd imediat! Acordați corpului dumneavastră timpul necesar, pentru a găsi sursa alternativă de combustibil și pentru a se adapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Sfaturi pentru alegerea unui birou perfect. Afla care e achizitia perfecta pentru tine

In momentul in care ai un birou care iti satisface toate nevoile, ziua la lucru va parea ca se scurge mult mai rapid decat...

Cumpara pensiunea visurilor tale

Doresti sa iti faci o mica afacere? Te gandesti ca muntele are multe de oferit? Ei bine, asa si este, o pensiune la munte...

De cate ori pe an merita sa apelezi la experti in curatat interior auto profesional?

Interiorul masinii tale reflecta mult din personalitatea pe care o ai. Cu toate acestea, chiar si atunci cand esti preocupat in mod constant de...

Mary Aiken, expert mondial în cyberpsihologie: „Tehnologia nu e nici bună, nici rea. Este doar folosită bine sau mai puţin bine de oameni!”

Mary Aiken, expertul mondial în cyberpsihologie, a venit la București și a vorbit despre riscurile la care ne supunem atunci când ne expunem în...

Descopera care este utilitatea chestionarelor auto

  Doresti sa descoperi care este utilitatea chestionarelor? Atunci acceseaza acest link https://www.odat.ro/raspunsuri-drpciv/ si vei descoperi cat de importante sunt acestea pentru a invata asa...