Sunday, January 17, 2021
Acasă Sanatate Tot ce trebuie să știi despre Dieta Ketogenică și despre o siluetă...

Tot ce trebuie să știi despre Dieta Ketogenică și despre o siluetă armonioasă

Dieta Ketogenica te ajută să îți schimbi gândirea cu privire la grăsimile alimentare. Este strâns legată de dieta Atkins, dar diferă prin faptul că vă limitează aportul de proteine ​și solicită lipirea unei cantități foarte mici de carbohidrați, pe tot parcursul administrării dietei, chiar și în timpul fazei de introducere.

Ce este Dieta Ketogenică?

Dieta Ketogenică presupune o abordare total diferită. Scoțând carbohidrații din ecuație, organismul ajunge să se întrebe de ce nu are parte deloc de zaharuri. Răspunsul stă în grăsimi, mai precis în organismele cetone care sunt substanțele pe care organismul le produce atunci când furnizează energie din grăsimi, nu din glucoza. Dieta ketogenică este bogată în grăsimi, scăzută în carbohidrați și include doar o cantitate moderată de proteine (deoarece organismul transformă excesul de proteine în carbohidrați). Dieta necesită obținerea a 75% din calorii din grasimi, 20% din proteine ​și 5% din carbohidrați.

Starea ketogenică

Urmați dieta timp de câteva zile și corpul dumneavoastră va intra în ketoză, ceea ce înseamnă că va începe să ardă grasime în loc de glucoză. Starea ketogenică se poate resimți după primele 3 zile, însă poate dura până la cinci săptămâni să se adapteze.

Cum poate arăta o zi cu dieta ketogenică?

O zi de alimente dietetice ketogenice variază, dar unele opțiuni de la adepții devotați includ adesea un mic dejun format din miez de cafea, un prânz format dintr-un vas de taco alcătuit din carne de vită, smântână, ulei de cocos, branză, salsa, măsline și un ardei gras, iar pentru cină friptură cu ceapă, ciuperci, spanac servit în unt și ulei de nucă de cocos. Există, de asemenea, băuturi ketogenice cu conținut scăzut de carbohidrati, care vă vor ține în cetoză.

Beneficiile dietei ketogenice

Carbohidrații atrag și rețin apă, deci prima schimbare pe care o veți observa este o scădere a greutății. Această pierdere în greutate va continua, mai ales pentru că o să vă fie mai puțin foame în timp ce consumați grăsimi saturate și alimente întregi, mai degrabă decât gustări nesănătoase care nu sunt aprobate pentru aceată dietă.

Posibilele probleme ce pot să apară

Pierderea iniatială a greutății în apă poate duce la deshidratare, având denumirea de ceto-gripă. Aceasta se manifestă prin dureri de cap, oboseală și pierderea concentrării. Pentru a se evita acest lucru, este recomandat să fiți bine hidratat. De asemenea, la început se poate să vă simțiți infometat și obosit. Nu faceți lucruri de care nu vă simțiți pregătiți.

Această dietă nu trebuie urmată pe termen lung

În urma unor studii s-a constatat faptul că dieta ketogenică poate afecta rinichii datorită faptului că cetonii pot duce la deshidratare și la o urină cu un conținut ridicat de calciu, scăzut în citrat și cu un pH scăzut.

Acordați-vă timp pentru a încerca și nu renunțați dacă rezultatele nu se văd imediat! Acordați corpului dumneavastră timpul necesar, pentru a găsi sursa alternativă de combustibil și pentru a se adapta.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum iti dai seama ca turbina nu mai functioneaza corect?

Turbina este o piesa importanta in ansamblul motor al unui vehicul, care poate creste cu pana la 40% puterea acestuia. In conditii normale, o...

Cele mai interesante lucruri despre Zanzibar

Cand auzi de Zanzibar cel mai probabil te gandesti la acele locuri cu  ape turcoaz extrem de limpede, nisip fin alb, palmieri inalti si...

Exercitii pentru un abdomen mai ferm

Vrei sa ai un abdomen puternic si plat? Atunci poti sa iti indeplinesti aceasta dorinta arzatoare de-a ta daca pe langa o alimentatie adecvata...

Ai o terasa acasa si ai nevoie de o hidroizolatie de calitate? Afla cum sa alegi varianta optima!

Daca nu ai studiat piata de hidroizolatii inca, dar vrei sa-ti amenajezi terasa de acasa de cat mai bine, trebuie sa stii ca ai...

Cele mai ravnite trucuri de la stilistii starurilor

Te-ai intrebat mereu de ce hainele arata mai bine pe celebritati? Atunci trebuie sa descoperi care sunt trucurile stilistilor astfel incat sa poti apela...