Acasă Tech Europa reacţionează: compania chineză Huawei, exclusă de la o licitaţie importantă în...

Europa reacţionează: compania chineză Huawei, exclusă de la o licitaţie importantă în Cehia

Compania Huawei fost exclusă de la o licitație pentru construcţia unui portal fiscal în Cehia, după ce departamentul de securitate cibernetică al țării a emis un avertisment cu privire la eventualele amenințări la adresa securității provocate de furnizorul de telecomunicații, arată documente publicate  miercuri.

Potrivit cotidianului Mlada Fronta Dnes, care a raportat prima dată excluderea lui Huawei, licitația este evaluată la 500 de milioane de coroane (22 de milioane de dolari).

Huawei se confruntă cu critici internaționale asupra legăturilor sale cu guvernul chinez și cu acuzații grave, conform cărora Beijingul ar putea folosi tehnologia Huawei pentru spionaj. Departamentul de Justiție al SUA a acuzat Huawei că a conspirat la încălcarea sancțiunilor emise de SUA împotriva Iranului și că a însuşit în mod ilicit tehnologie robotică de la T-Mobile US.

Ministerul de Finanțe din Cehia a modificat o licitație pentru un nou portal de taxe pentru depunerea declarațiilor, a arătat documentația privind registrele online, excluzând Huawei din lista participanţilor. Ministerul a declarat că licitația nu ar putea “permite accesul producătorilor care fac obiectul unui avertisment actual din partea NUKIB”, referindu-se la agenția cehă de securitate cibernetică.

În luna decembrie, agenţia a avertizat operatorii de rețea și alte instituții cheie împotriva utilizării software-ului sau a hardware-ului realizat de Huawei sau ZTE din China, afirmând că acestea ar putea reprezenta o amenințare la adresa securității.

“Un avertisment din partea (NUKIB) este prin lege obligatoriu pentru Administrația Financiară și suntem obligați să o realizăm”, a declarat un purtător de cuvânt al Direcției Generale Financiare a Ministerului Finanțelor, citează Reuters.

Compania Huawei a fost în trecut susținută public de președintele ceh Milos Zeman, care a promovat mult timp o cooperare mai  strânsă cu China, în vreme ce premierul Andrei Babis a cerut o dezbatere privind securitatea cibernetică la nivelul Uniunii Europene.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Hotel de 4 stele, de pe litoral, amendat din cauza unei camere nefinisate

Mirage, hotelul de 4 stele din Eforie Nord, a fost amendat, după ce un client a făcut o plângere, din cauză că nu era...

Nu ai gasit mobila bucatarie pe colt care sa iti placa? Iata cum poti obtine amenajari de lux cu piese de mobilier la comanda!

Magazinele de profil abunda de oferte standard in domeniul mobilierului, dar ele nu satisfac intotdeauna si cele mai exigente cerinte. Daca pe langa asteptarile...

Monedă virtuală lansată de Facebook. „Facilităm tuturor trimiterea și primirea de bani”

Marți, Mark Zuckerberg a vorbit oficial despre Libra, moneda virtuală ce va fi lansată de Facebook în anul 2020. „Dorim să facilităm tuturor trimiterea și...

Ion Țiriac, subiect în presa din Croația. Afirmații cu privire la modul în care s-a îmbogățit sportivul

În presa din Croația s-a scris despre Ion Țiriac, despre modul în care s-a îmbogățit sportivul român. „Acesta este cel mai bogat sportiv din istorie....

Emilia Clarke: „Am pierdut cei mai frumoși ani ai tinereții”

Emilia Clarke, mama dragonilor din serialul Game of Thrones, a declarat faptul că este supărată că a pierdut cei mai frumoși ani ai vieții,...