Tot ce trebuie să știi despre nuci și despre beneficiile lor miraculoase

0
977

Am auzit cu toții despre beneficiile uimitoare pe care nucile le au: sunt bogate în proteine și fibre, în antioxidanti, au proprietăți antiinflamatoare, și pe deasupra sunt nemaipomenit de gustoase.

Le putem consuma întregi, mărunțite, sau – varianta mea preferată – pisate și combinate cu fructe și iaurt, yumm!

Dar asta nu e tot: un studiu recent arată că anumite tipuri de nuci influentează undele cerebrale în diverse modalități.

Ce semnificație au undele cerebrale?

Undele cerebrale constituie sursa esențială a comportamentului nostru, iar ele se modifică în funcție de ceea ce facem și simțit. De exemplu: atunci când undele cerebrale mai slabe sunt dominante, avem tendința să ne simțim obosiți, lispsiți de putere și limpezime. În schimb, atunci când undele înalte predomină, devenim mai alerți și capabili.

Atunci: dacă nucile au un efect asupra undelor cerebrale, iar undele cerebrale determină starea noastră generală, înseamnă că nucile sunt asociate cu anumite dispoziții?

Tocmai asta sugerează și studiul celor de la Universitatea Loma Linda din California.

Fisticul

Fisticul, de pildă, a produs cel mai mare răspuns de unde Gamma, unde cerebrale responsabile pentru activitățile cognitive, retenție și memorie.

Tot undele Gamma sunt considerate a fi capabile să conecteze informații din toate părțile creierului și, prin urmare, să stimuleze o gândire accelerată.

Arahidele

Deși nu sunt considerate nuci, ci legume, arahidele au fost totuși incluse în studiu și s-a observat că produc cel mai mare răspuns de unde cerebrale Delta. Undele Delta sunt responsabile pentru somnul profund: acesta are loc atunci când domină undele cerebrale de tip Delta, motiv pentru care acestea sunt asociate și cu sistemul imunitar și procesul de vindecare.

Vreme de mulți ani s-a știut faptul că fructele cu coajă lemnoasă au multiple beneficii pentru sănătate, însă în prezent pare să existe un alt motiv impoartant în favoarea includerii nucilor în dieta noastră, fiindcă acestea ar putea exercita o influență pozitivă asupra modului în care ne simțim și acționăm.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here