Acasă Familie şi Relaţii 10 motive pentru care accesele de furie ale copilului dumneavoastră sunt de...

10 motive pentru care accesele de furie ale copilului dumneavoastră sunt de fapt un lucru pozitiv

Accesele de furie ale copiilor reprezintă unul dintre aspectele cele mai provocatoare cu care se confruntă părinții. Credeți sau nu, furia copilului este o parte importantă a sănătății emoționale și a bunăstării sale, motiv pentru care putem învăța să fim mai liniștiți atunci când ne confruntăm cu ea.

În cele ce urmează, veți putea vedea zece motive pentru care susținem că accesele de furie ale unui copil sunt un lucru pozitiv.

  1. Eliberare

Lacrimile conțin cortizol, cunoscut ca hormonul stresului. Când plângem, eliberăm literalmente stresul din corpul nostru. Studiile arată că plânsul contribuie la scăderea tensiunii arteriale și la îmbunătățirea sănătății emoționale în ansamblul ei. Cu siguranță ați văzut că atunci când copilul dumneavoastră este nervos nu îi convine absolut nimic, dar ați observat și că, odată ce furia a trecut, copilul se află într-o stare mult mai bună. Recomandăm să le permiți copiilor să treacă prin procesul furiei fara să îi întrerupeți și fără să vă faceți griji.

  1. Plânsul poate înlesni procesul de învățare al copilului

Există foarte multe momente, la care ați fost martor, în care copilul s-a confruntat cu o problemă și, exprimându-și frustrarea, a reușit să-și limpezească mintea astfel încât să poată învăța ceva nou sau să rezolve problema respectivă. Cercetările susțin că, pentru ca procesul de învățare să aibă loc, un copil trebuie să fie fericit și relaxat, iar exprimarea emoțiilor negative este o parte a acestui proces.

  1. Calitatea somnului copilului dumneavoastră s-ar putea îmbunătăți considerabil

Problemele cu somnul apar adesea deoarece noi, ca parinți, credem că cea mai bună abordare a actelor de furie și a supărărilor este evitarea lor. Însă, acest lucru dă voie emoțiilor să se manifeste în momentul în care cel mic se odihnește.Permiteți copilului dumneavoastră să aibă accese de furie până la capăt, deoarece aceastea i-ar putea îmbunătăți somnul.

  1. Ați spus “nu”, iar asta este foarte bine

Șansele sunt ca furia pe care o simte copilul să fie provocată de un răspuns negativ din partea dumneavoastră. Acesta e un lucru bun! Spunând “nu” copilului, îi oferiți limite clare privind comportamentul acceptabil și inacceptabil. Putem să ne impunem limitele ca părinți, oferind în același timp iubire, empatie și îmbrățișări.

  1. Copilul dumneavoastră se simte în siguranță să vă împărtășească ceea ce simte

Puteți vedea accesele de furie ca pe un compliment la adresa dumneavoastră, chiar dacă nu se simte întotdeauna așa! În cele mai multe cazuri, copiii nu folosesc accesele de furie pentru a manipula. Ei acceptă răspunsul “nu”, iar furia este o doar o expresie a ceea ce simt în urma răspunsului.

  1. Accesele de furie ale copilului dumneavoastră vă apropie mai mult

Atunci când e furios, copilul nu poate sau nu vrea să vă arate că vă apreciază, dar totuși o face. Lăsați-l să treacă prin furtuna propriilor sentimente. Nu vorbiți prea mult, ci oferiți câteva cuvinte liniștitoare sau îmbrățișați-l.

  1. Accesele de furie îmbunătățesc comportamentul copilului pe termen lung

Uneori, emoțiile copiilor se manifestă în alte moduri, cum ar fi agresivitatea, egoismul sau refuzul de a coopera în situații simple. Acestea sunt semne comune ale luptei copilului cu emoțiile proprii. Exprimându-și emoțiile printr-un acces de furie, copilul poate să se elibereze și să revină la starea sa naturală de relaxare și cooperare.

  1. Exprimarea furiei în interiorul casei face mai puțin probabilă exprimarea acesteia în afara ei

Atunci când copiii sunt liberi să își exprime pe deplin emoțiile, ei vor alege adesea să o facă în confortul casei, deoarece simt că sunteți disponibil pentru a-i asculta. Cu cât putem găsi mai mult timp și spațiu pentru a asculta sentimentele de supărare ale copilului nostru acasă, cu atât mai puține sentimente reprimate va aduna acesta.

  1. Copilul dumneavoastră face ceva ce majoritatea adulților a uitat cum să facă

Pe măsură ce copilul dumneavoastră crește, el va plânge tot mai puțin. În parte, acest lucru se datorează maturității emoționale. El învață să se integreze într-o societate care nu acceptă prea mult exprimarea emoțiilor. Deci, acceptați-i accesele de furie copilului, atât timp cât emoțiile încă îi mai pot curge liber.

  1. Accesele de furie au puteri vindecătoare și pentru dumneavoastră

Când suntem martori la crizele copiilor noștri, pot fi aduse la suprafață emoții de mult uitate. Poate când eram tineri, părinții noștri nu ne-au ascultat izbucnirile cu empatie și, fiind la rândul nostru părinți, acum avem posibilitatea de a acționa invers, de a ne face copilul să se simtă cum am fi vrut noi să ne simțim atunci. Astfel, faptul că suntem părinți ne ajută să retrăim momente mai puțin frumoase din propria copilarie, să le înțelegem și să ne vindecăm.

După momentele încărcate emoțional cu copilul dumneavoastră, rezevați-vă timp pentru a vă îngriji. Ieșiți cu un prieten, distrați-vă sau poate plângeți și dumneavoastră dacă asta simțiți. Calmitatea are nevoie de practică pentru a o cultiva, dar când vom reuși, practic ne vom reînvăța creierul să funcționeze devenind părinți mai buni pentru copiii noștri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Alain Delon a primit la Festivalul de la Cannes trofeul Palme d’Or pentru intreaga cariera cinematografica

Alain Delon, celebrul actor francez, a fost premiat la Cannes cu trofeul Palme d’Or onorifc, pentru intreaga cariera in cinematografie. Vizibil emotionat, starul in...

Imagini inedite surprinse în Dobrogea. Un popândău a scăpat din ghiarele unei păsări răpitoare

Un fotograf a surprins imagini inedite cu o pasăre răpitoare care a ridicat de la sol prada, un popândău. Din fericire, rozătoarea a reușit...

George R.R Martin este trist. Nu este de acord cu ultimul sezon al serialului Game of Thrones

George R.R Martin, autorul cartilor care au stat la baza serialului Game of Thrones, este trist si afirma ca nu este de acord cu...

Produse cosmetice care nu ar trebui să lipsească din portfardul tău în perioada verii

Temperaturile extrem de ridicate și soarele arzător din perioada verii ne determină să luăm măsuri în ceea ce privește îngrijirea. Trebuie să fim mereu...

Fanii GOT au lansat o petiție- Cer refacerea episoadelor din ultimul sezon

Indignați de scenariul episoadelor din ultimul sezon Game of Thrones, fanii seriei TV au lansat o petiție prin care solicită refacerea celui de-al optulea...