Tuesday, February 25, 2020
Acasă Sanatate Antrenamentele post-partum – tot ce trebuie să știi despre acestea

Antrenamentele post-partum – tot ce trebuie să știi despre acestea

Deși este adevărat că alimentația ne poate ajuta să slăbim sau să controlăm felul în care aratăm și în care se simte corpul nostru, o recuperare post-partum activă nu se poate baza doar pe dietă.

Proaspetele mame care adoptă un regim de fitness după sarcină trebuie să fie prudente și să se asigure că corpul lor este pregătit pentru așa ceva.

 Problemele care afectează antrenamentele post-partum

În această situație, ligamentele sunt cela care suferă. Imediat ce o femeie rămâne gravidă, corpul ei începe să elibereze un hormon numit relaxin, care ajută la relaxarea ligamentelor corpului. Soldurile, picioarele, umerii și gleznele, toate încep să slăbească, iar de aceea presiunea asupra ligamentelor poate fi incredibil de periculoasă.

Slăbirea mușchilor pelvisului prezintă probleme suplimentare, motiv pentru care este important ca proaspetele mămici să dedice timp exercițiilor specifice acestei zone, cunoscute ca exerciții Kegel, dar și să evite ridicarea greutăților pentru cel puțin câteva luni.

O altă problemă o reprezintă diastaza abdominală sau separarea mușchilor abdominali.
Mamele care încearcă să urmeze regimuri de fitness dificile imediat după naștere, riscă să-și deterioreze mușchii abdominali de bază, și de aceea este necesar ca acestea să afle care sunt exercițiile potrivite pentru a aduce mușchii abdominali în poziția inițială.

Nu doar burtica noilor mame este afectată ci și picioarele, fesele și sânii. De fapt, sarcina are un impact deosebit în special asupra sânilor. Sânii devin moi după naștere, deoarece țesutul înconjurător se extinde atât de mult încât pielea nu mai poate reveni la forma inițială fără ajutor. Prin urmare, un regim de fitness activ trebuie să includă exerciții care ajută la întărirea și tonifierea mușchilor pectorali.

Un alt aspect deloc neglijabil pentru pierderea în greutate este calitatea somnului, si este cunoscut faptul că noile mămici nu se mai pot bucura de un somn odihnitor o perioadă. Totuși trebuie găsită o soluție potrivită pentru includerea somnului în noul obiectiv – pierderea în greutate.

Este foarte important să înțelegi că, odată cu nașterea copilului tău, viața ți se va schimba radical și trebuie să gândești antrenamentele dintr-o altă perspectivă. De exemplu, poți alerga cu căruciorul, poți face exerciții cu copilul pe picioare sau poți achiziționa un aparat de fitness pe care să îl folosești acasă. Esențial este să gasești rutina ideală de exerciții care să se adapteze noului tău stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Mobila dormitor: cum faci alegerile corecte si ce piese sunt indispensabile? Vezi sfaturile specialistilor

Detaliile fac diferenta in amenajarea unui dormitor, poate cea mai importanta incapere din configuratia unei locuinte. Fie ca locuiesti la casa, fie ca esti...

Cum poti cumpara incaltaminte la reducere

Trebuie sa te inveti sa iti gestionezi banii. In primul rand nu este recmandat sa iti cheltui tot salariul pe haine si pe produse...

Care sunt principalele avantaje și dezavantje ale unei camere sau al unui sistem de supraveghere?

Traim intr-o epoca in care informatia este totul. Daca vrei sa evoluezi, trebuie sa fii informat si daca vrei sa fii sigur, trebuie sa...

Evita aceste greseli in relatie

O relatie inseamna mult mai mult decat perioada frumoasa de la inceput in care fiecare traire este tot mai intensa. Primele luni de relatie...

Ce sa porti la masa de Craciun? Sfatul expertilor pentru tinuta perfecta

Nu exista femeie care sa nu se intrebe mereu `Eu cu ce ma imbrac?`, mai ales atunci cand este vorba despre evenimente importante. In luna...