Monday, September 23, 2019
Acasă Sanatate Antrenamentele post-partum – tot ce trebuie să știi despre acestea

Antrenamentele post-partum – tot ce trebuie să știi despre acestea

Deși este adevărat că alimentația ne poate ajuta să slăbim sau să controlăm felul în care aratăm și în care se simte corpul nostru, o recuperare post-partum activă nu se poate baza doar pe dietă.

Proaspetele mame care adoptă un regim de fitness după sarcină trebuie să fie prudente și să se asigure că corpul lor este pregătit pentru așa ceva.

 Problemele care afectează antrenamentele post-partum

În această situație, ligamentele sunt cela care suferă. Imediat ce o femeie rămâne gravidă, corpul ei începe să elibereze un hormon numit relaxin, care ajută la relaxarea ligamentelor corpului. Soldurile, picioarele, umerii și gleznele, toate încep să slăbească, iar de aceea presiunea asupra ligamentelor poate fi incredibil de periculoasă.

Slăbirea mușchilor pelvisului prezintă probleme suplimentare, motiv pentru care este important ca proaspetele mămici să dedice timp exercițiilor specifice acestei zone, cunoscute ca exerciții Kegel, dar și să evite ridicarea greutăților pentru cel puțin câteva luni.

O altă problemă o reprezintă diastaza abdominală sau separarea mușchilor abdominali.
Mamele care încearcă să urmeze regimuri de fitness dificile imediat după naștere, riscă să-și deterioreze mușchii abdominali de bază, și de aceea este necesar ca acestea să afle care sunt exercițiile potrivite pentru a aduce mușchii abdominali în poziția inițială.

Nu doar burtica noilor mame este afectată ci și picioarele, fesele și sânii. De fapt, sarcina are un impact deosebit în special asupra sânilor. Sânii devin moi după naștere, deoarece țesutul înconjurător se extinde atât de mult încât pielea nu mai poate reveni la forma inițială fără ajutor. Prin urmare, un regim de fitness activ trebuie să includă exerciții care ajută la întărirea și tonifierea mușchilor pectorali.

Un alt aspect deloc neglijabil pentru pierderea în greutate este calitatea somnului, si este cunoscut faptul că noile mămici nu se mai pot bucura de un somn odihnitor o perioadă. Totuși trebuie găsită o soluție potrivită pentru includerea somnului în noul obiectiv – pierderea în greutate.

Este foarte important să înțelegi că, odată cu nașterea copilului tău, viața ți se va schimba radical și trebuie să gândești antrenamentele dintr-o altă perspectivă. De exemplu, poți alerga cu căruciorul, poți face exerciții cu copilul pe picioare sau poți achiziționa un aparat de fitness pe care să îl folosești acasă. Esențial este să gasești rutina ideală de exerciții care să se adapteze noului tău stil de viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Leonard Doroftei: „Cred ca nu ar fi om pe strada pe care sa nu il iau in brate si sa ii spun ca il...

Fostul campion Leonard Doroftei a trasmis un mesaj, dupa ce a plecat din Romania, prin intermediul caruia explica ce ar face daca s-ar intoarce...

Care este cea mai calculata metoda de a alege un semineu pe colt? Afla acum raspunsul

Indiferent ca vrei sa iti renovezi casa, cabana sau vrei sa te apuci de o noua constructie, sunt anumite aspecte pe care nu le...

Decontarea directa pentru asigurarea RCA va fi obligatorie

Potrivit presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara, in viitorul apropiat va fi obligatorie decontarea directa a asigurarilor RCA. „Tot pentru cresterea increderii consumatorilor ne gandim sa...

Vopsire MDF sau infoliere MDF? Vezi ce merita sa alegi pentru mobilier rezistent si aspectuos

MDF-ul este un derivat din lemn extrem de apreciat, atat de clientii business, cat si de clientii persoane fizice. Nu numai producatorii de mobila...

Vrei sa stii care este pretul unui lac pentru lemn exterior? Vezi unde gasesti cele mai bune oferte

Daca te afli in cautarea unui lac foarte bun pentru a proteja (de orice fel de intemperii) mobilierul de gradina, gardurile, ferestrele si usile...