Acasă Sanatate Grija pentru mediul înconjurător – centrul atenției noastre din ultimii ani

Grija pentru mediul înconjurător – centrul atenției noastre din ultimii ani

În ultimii ani, am început să facem progrese în ceea ce privește atenția noastra față de mediul inconjurător. Acțiunile noastre aparent nesemnificative contribuie zilnic la încălzirea globală și la poluare, evenimente grave ce ne afectează din ce în ce mai vizibil. Fie că vorbim de acțiuni minore sau de implicare majoră, la nivel de comunitate, de faptele noastre depinde schimbarea în bine.

În continuare îți vom prezenta câteva schimbări importante pe care ai putea să le faci pentru a fi mai prietenos cu mediul inconjurător.

Renunță la pungile de plastic

De fiecare dată când mergem la supermarket, avem tendința de a cumpăra punguțe noi. Acasă, toți avem un sertar plin de astfel de obiecte nefolositoare, pe care le strângem zilnic. Cea mai bună soluție ar fi achizitionarea unei sacoșe din material textil pe care să o avem întotdeauna în geantă. Astfel, nu vom mai achiziționa pungi de plastic și vom contribui semnificativ la protecția mediului inconjurător.

Monitorizați ceea ce folosiți

În decursul unei săptămâni, notați într-un jurnal toate obiectele din plastic pe care le utilizați o singură dată. Veți fi uimiți de ceea ce veți vedea la sfârșitul experimentului. Avem tendința de a folosi o singură dată un obiect de plastic cum ar fi farfurii de unică folosință, pungi, pahare, bețișoare de ureche etc. Acestea poluează mai mult decât ne putem imagina dar pot fi înlocuite, cu ușurință, de obiecte ecologice, biodegradabile, din carton sau din lemn. Fă această schimbare!

Ambalajele produselor cosmetice

Nu mai achizitionați produse cosmetice travel size! Pentru produsele cosmetice de dimensiuni mai mari se utilizează mai puțin plastic. Mai mult decât atât, acestea pot să mai fie folosite în casă, ceea ce ne oprește să trimitem materialul daunător în natură. Reutilizați sticluțele de săpun lichid, geluri de curățare și borcanele de cremă hidratantă.

Un singur produs – mai multe întrebuințări

Cremele și balsamurile ce pot fi folosite pentru mai multe scopuri sunt salvatoare! De ce să achiziționăm un produs pentru corp, unul pentru buze, unul pentru față și altul pentru păr? Brandurile eco friendly ne oferă alternative sănătoase pentru mediu! Un singur produs ce poate fi utilizat în diferite moduri.

Nu cumpărați mai mult decât puteți utiliza

Nu faceți cumpărături inutile! Nu de puține ori ajungem să aruncăm alimente din frigider, expirate, pe care nu le-am consumat deoarece aveam prea multe. Indicat ar fi să facem mai des cumpărături și să achiziționăm mai puține produse.

Cafea din pahar de carton

Cautați un magazin de cafea unde băutura este servită într-un pahar de carton, nu din plastic. Deși pare un aspect aberant, natura vă va mulțumi!

Inlocuiți dischetele demachiante

Cunoscutele dischete demachiante confecționate din vată pot fi înlocuite cu ușurință de altele din bumbac ce pot fi spălate la mașina și pot fi utilizate de nenumărate ori. Astfel, nu vei rămâne niciodată fără dischete și nici nu vei încuraja poluarea mediului înconjurător. Mai mult decât atât, acestea sunt mai blânde cu tenul, aspect ce contribuie la tratarea roșeții, acneei sau excesului de sebum.

 

Sprijină brandurile ce se implică în protejarea mediului înconjurător

Deși nu putem să renunțăm într-un timp foarte scurt la toate produsele neprietenoase cu mediul înconjurător, putem măcar să susținem brandurile ce se implică în campanii de informare cu privire la problemele actuale. Astfel, vor afla din ce în ce mai mulți de impactul pe care unele materiale îl au pentru mediu și despre modurile prin care pot fi prevenite eventualele dezastre naturale.

Restaurante și hoteluri care reciclează

Poți susține acțiunea de reciclare chiar și prin ocolirea locurilor în care nu se ține cont de acest lucru. Așadar, te poți caza doar la hoteluri implicate în procesul de reciclare sau poți mânca doar la restaurante eco friendly.

Informează-te!

Dacă nu știi cum poți ajuta mediul inconjurător, nu o vei putea face niciodată. Informează-te zilnic cu privire la problemele de mediu și încearcă să faci mereu o mică schimbare. Totul începe cu tine și chiar dacă ai impresia că tot ce faci e nesimnificativ, impactul pe care îl ai este uriaș.

Schimbările majore pe care le vedem în jurul nostru ne fac să luăm din ce în ce mai multe măsuri. Implică-te și tu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Ceaiurile care te pot ajuta sa dormi mai bine

Simti ca nu te mai poti odihni asa cum trebuie pe timpul noptii? Atunci ar trebui sa cunosti cateva trucuri prin care sa poti...

Afla cat de usor se face achizitia unei masini second hand in leasing auto

Tot mai multe persoane aleg sa achizitioneze masini second hand, datorita multiplelor beneficii pe care acestea le ofera. Cel mai important avantaj este cel...

Avantaje la dublu: descopera durabilitatea si stilul dorit prin pardoseli decorative

In general, pardoselile nu sunt elemente carora le acordam o atentie atat de mare in timp. Totusi, calitatea si aspectul lor au un cuvant...

Lucian Bode: „Avem la TAROM un ajutor de salvare aprobat de catre Comisie”

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, a mentionat faptul ca, in urmatoarea perioada, vor intra in somaj tehnic in jur de 5000 de angajati TAROM. „Companiile aeriene,...

Cum ajunge business-ul tau in primele pozitii in Google? Ai nevoie de optimizare SEO!

O componenta esentiala a marketingului digital este SEO (Search Engine Optimization), care se refera la cresterea vizibilitatii unui brand intr-o maniera controlata a rezultatelor...