Semnele de circulatie au fost prezente in trafic inca din cele mai vechi timpuri. Potrivit https://www.i-drpciv.ro/semne-de-circulatie/ primele semne rutiere au fost cele care indicau directia si care erau construite din mormane de stranci si pietre. Mai mult de atat se poate spune ca semnele de circulatie au existat inca din Epoca de Piatra. Dupa care urmatorul pas a fost facut in vechiul oras Pompei in urma cu 2000 de ani cand oamenii se deplasau cu carute trase de cai.
Cand au fost descoperite bornele kilometrice?
Bornele kilometrice au fost descoperite in anul 120 D.C in Imperiul Roman. Acestea aratau in acel timp precum niste pari mici plasati la distante egale unul fata de altul. Mai mult de atat erau raspanditi pe toata reteaua de drumuri a imperiului.
Pe fiecare par era marcata distanta din acel loc pana la Roma. In prezent semnele de circulatie sunt tot mai atent elaborate si sunt usor de inteles.
Acestea au caracteristici distincte ca soferii sa le poata identifica mai usor. Bineinteles ca mai pot aparea impedimente care te vor impiedica sa vezi clar aceste semne de circulatie, dar cu putina atentie vei reusi.
Clasificarea acestora este una destul de simpla. Semnele de circulatie se impart in: pericol, informatie, obligatie si interdictie.
Dificultatile pe care le poti intalni atunci cand incerci sa recunosti un semn de circulatie:
- Culoarea acestuia dispare in timp din cauza faptului ca este expus la soare
- Vizibilitatea este afectata in conditii meteorologice precare cum ar fi ceata, ploaie, nori sau zapada
- Vizibilitatea este afectata de lumina, de momentul zilei sau de sezon
- Prezenta copacilor sau a unor vehicule in dreptul semnelor de circulatie
- Lipirea unor afise pe semnele de circulatie astfel incat acestea sa nu se mai poata observa atat de clar.
Este foarte important sa inveti cat mai bine semnele de circulatie daca iti doresti sa poti conduce fara probleme.