Iarna, din cauza frigului, avem nevoie de o îngrijire suplimentară. Fie că vorbim de îngrijirea pielii, părului, alimentație sau hidratare, trebuie să fim atenți la toate aceste aspecte.
Este recomandat ca în sezonul rece să fim mult mai atenți la nevoile noastre, pentru a ne menține sănătoși și plini de energie. Deși cei mai mulți au impresia că doar vara avem nevoie de o îngrijire suplimentară, din cauza soarelui ce ne afectează din mai multe puncte de vedere, lucrurile nu stau deloc așa. Din acest motiv, ne-am decis să te ajutăm și să îți spunem la ce ar trebui să ai cea mai mare grijă.
Îngrijirea corespunzătoare pe timpul iernii
Hidratarea corespunzătoare a pielii
Pentru un plus de hidratare este indicat să folosești atât pe ten cât și pe corp creme mult mai grase, mai hidratante. Acestea ajută pielea să nu se usuce din cauza frigului și a vântului. Specialiștii în domeniu ne recomandă să utilizăm pe ten și serurile hidratante din ce în ce mai întâlnite în marile lanțuri de produse cosmetic. Pentru corp, poți înlocui cremele sau unturile cu uleiurile intens hidratante. Acestea pot fi aplicate atât pe piele cât și în apă, în timpul băilor relaxante. Asta te va ajuta să înfrunți cu bine gerul iernii, fără a avea pielea aspră, deranjantă la atingere. Încearcă să folosești cât mai multe produse din ingrediente naturale, pentru ca starea de hidratare a pielii să se mențină pentru cât mai mult timp. Deshidratarea pielii se află pe același plan cu apariția ridurilor. O îngrijire corespunzătoare va păstra pielea tânără și netedă pentru o perioadă mult mai lungă de timp.
Exfolierea și hidratarea buzelor
Dacă pielea corpului poate fi protejată și prin intermediul hainelor, buzele vor fi mereu descoperite și vor intra în permanență în contact cu vântul. Mai mult decât atât, buzele sunt lipsite de glande sebacee, fapt ce duce la o uscare mult mai excesivă și dureroasă. Pentru a preveni crăparea acestora, trebuie să le exfoliem periodic și să le hidratăm corespunzător. Acești pași ne vor ajuta să le protejăm și să scăpăm de situațiile dureroase.
Îngrijirea mâinilor
Aplică creme grase, măști hidratante și poartă mănuși! Pielea de pe mâini este foarte sensibilă și se va crăpa ușor la contact cu vântul și cu gerul iernii. Din acest motiv, purtarea mănușilor nu este de ajuns pentru a preveni crăparea pielii. Folosește zilnic o cremă hidratantă, iar periodic apelează la măști minune. Exfoliază-ți mâinile o dată sau de două ori pe săptămână. Cu ajutorul acestui procedeu vei elimina pielea moartă, iar hidratarea se va face mult mai în profunzime și pielea se va menține fină pentru mai mult timp. Indicat ar fi să nu faci asta mai des, deoarece pielea se va sensibiliza prea tare și vei avea senzații neplăcute, de usturime, indiferent de nivelul de hidratare.
Hidratarea intensă a firului de păr
Dacă în sezonul cald avem tendința de a ne spăla părul cât mai repede și de a sări peste hidratarea suplimentară dată de balsam sau de măști, iarna nu trebuie să mai facem așa ceva. Contactul dintre vânt și păr duce la uscarea podoabei capilare și la despicarea vârfurilor, lucru ce nu poate fi tratat. Vitaminele ce au un conținut crescut de zinc și de magneziu sunt potrivite pe perioada iernii, deoarece dau un plus de vitalitate firului de păr. Încearca să porți căciuli pe timpul iernii, pentru a-ți proteja cât mai bine părul.
Protejarea ochilor
Chiar și ochii au de suferit în anotimpul rece. Aceștia pot fi puternic afectați din cauza zăpezii, iar medicii recomandă să purtăm ochelari de soare, de bună calitate. Ține minte că acest lucru nu este un moft ci o necesitate!
Alimentația pe timpul iernii
Iarna, din cauza frigului de afară, avem tendința de a consuma alimente grele, bogate în grăsimi. Deși pare ceva natural, mai ales datorită meselor bogate pe care le întâlnim de sărbători, lucrurile nu stau deloc așa. Iarna ne vom plimba mai puțin și nici nu vom mai putea să alergăm prin parc. Lipsa activității fizice se va simți, iar acest aspect combinat și cu mâncarea nesănătoasă ne va face foarte mult rău.
Pentru ca temperatura corpului să se mențină constantă, organismul nostru are nevoie de cât mai mulți nutrienți pe care îi putem lua din fructe și legume, nu din carne bogată în grăsimi sau din zaharuri. Din acest motiv, este indicat să ne hrănim cu cât mai multe alimente sănătoase, adaptate sezonului, și să încercăm să ocolim plăcerile culinare vinovate. Banalele legume pot fi asezonate cu diferite condiment savuroase, pentru un plus de gust. Astfel, le vei putea consuma cu plăcere și nu vei mai simți nevoia să comanzi o pizza. Este recomandat să evităm prăjirea alimentelor și să le consumăm fierte sau gătite la cuptor.
Nu renunța la activitatea fizică
Pentru a te menține sănătos este indicat să nu renunți la activitatea fizică pe timp de iarnă. Este normal să nu te mai plimbi la fel de mult ca în timpul sezonului cald sau să nu mai alergi seara prin parc, dar poți merge în continuare la sală sau te poți mișca în casă. Deși pare un lucru neînsemnat, te va ajuta extrem de mult în menținerea sănătății.
Puterea miraculoasă a ceaiurilor
Iarna, mai mult ca oricând, este necesar consumul zilnic de ceaiuri. Indiferent de aroma pe care o are, ceaiul protejează organismul și întărește sistemul imunitar.
Dacă în fiecare sezon îți vei readapta rutina de îngrijire în funcție de vremea de afară, vei avea doar de câștigat. Vei arăta mult mai bine și te vei simți perfect, chiar dacă temperaturile din termomentre nu sunt deloc prietenoase.