Monday, September 25, 2023
Acasă Familie şi Relaţii Cum să o recucereşti pe fosta iubită – Plan de joc în...

Cum să o recucereşti pe fosta iubită – Plan de joc în 5 stagii

Spre deosebire de jocurile video, în cazul acesta nu o să primeşti şanse nelimitate, de aceea trebuie să fii extrem de atent atunci când îți creezi planul.

Dacă este cu adevărat importantă pentru tine, trebuie să priveşti planul acesta ca pe o misiune, exact ca în jocurile video. Abia la sfârşitul tuturor luptelor îi poţi cere să vă împăcaţi, deci trebuie să treci de multe obstacole înainte de aceasta.

Vei observa că ghidul creat nu este deloc uşor de urmărit, dar dacă fosta iubită merită, atunci nu vei avea nicio problemă în a-ţi folosi toată răbdarea, determinarea şi sinceritatea de care eşti capabil ca să o poţi recuceri şi păstra lângă tine definitiv.

Stagiul 1 : Valea Plângerii aka Încetează să o îndepărtezi

Acest stagiu îşi propune să te ajute să îţi recuperezi calmul şi raţiunea şi să încetezi să mai laşi panica şi durerea să te mai conducă.

Încetează să te mai panichezi

Pentru a reuşi să elimini panica trebuie să:

 • înţelegi durerea prin care treci. Durerea cauzată de pierderea unui om pe care îl iubeşti este una foarte puternică şi, cel mai probabil, te va face să acţionezi iraţional. Există 5 etape prin care se manifestă durerea, dar tu trebuie să fii atent la trei dintre ele pentru că atunci vei avea tendinţa să faci cele mai multe greşeli. Acestea sunt negarea, furia şi negocierea;
 • înţelegi ce o îndepărtează de tine. Pentru a veni în ajutorul tău, iată care sunt cele mai comune greşeli care îndepărtează o fostă iubită: implorarea şi folosirea compasiunii, sunarea şi trimiterea de mesaje foarte des, folosirea declaraţiilor de dragoste şi a promisiunii că vei face totul pentru ea, jignirea.

După cum am menţionat, aceste greşeli sunt cele mai comune şi sunt cauzate doar de durere, nu te definesc, de aceea dacă le-ai făcut, fostei tale iubite îi va fi uşor să le înţeleagă şi să te ierte.

Acţionează prin recuperarea controlului

Întreruperea contactului cu fosta

Deşi îţi va părea puţin extrem, cea mai bună metodă de a te vindeca şi de a evita să faci greşelile menţionate mai sus este întreruperea contactului cu fostă iubită. Dacă vrei să atingi obiectivele acestui stagiu este necesar să întrerupi contactul cu ea şi chiar dacă nu poţi vedea asta, există beneficii atât pentru tine cât şi pentru ea.

Urmând acest obiectiv, vei putea observa cum gândurile îţi vor deveni mai clare şi vei realiza că viaţa nu este chiar atât de dificilă fără ea. Trebuie să îţi vindeci dependenţa de fosta relaţie, pentru că altfel nu vei reuşi decât să pari disperat, iar acest lucru nu te va putea ajuta să o abordezi cu încredere şi putere. Pe de cealaltă parte, şi ea va fi surprinsă într-un mod plăcut şi se va putea deconecta de toate problemele care au cauzat despărţirea.

Permite-ţi să suferi

Tocmai ai pierdut o persoana pe care ai iubit-o. O să doară şi o să doară foarte tare. Totuşi, oricât de puternică e durerea, este esenţial ca tu să îţi permiţi să o simţi cu adevărat fără să o reprimi în niciun fel. Asumă-ţi durerea şi las-o să te vindece.

Oricât de greu este, trebuie să îţi permiţi să simţi totul, dar în acelaşi timp să continui să lucrezi la o versiune mai bună a ta.

Acceptă despărţirea

Această idee este una dificilă, dar trebuie să înţelegi că fosta ta iubită s-a despărţiţi de tine şi relaţia voastră a ajuns la final. Poate veţi mai avea o relaţie, dar nu pe aceasta. Până la urmă, asta este şi ideea, să construieşti o versiune mai bună a ta care va conduce în final la o relaţie nouă, mai bună.

Partea aceasta este opţională, iar asta înseamnă că poţi trece mai departe la stagiul 2, fără să o completezi. Dar pentru stagiul 3 este neaparat necesar să completezi şi acest obiectiv.

Petrece timp cu cei pe care îi iubeşti (opţional)

Unul din motivele pentru care mintea noastră este atât de panicată după despărţire este gândul la singurătate, de aceea ce trebuie tu să faci este să iti reamintești că nu ești singur, că ai în jurul tău oameni care te iubesc și-ți vor binele.

Acest obiectiv este opţional pentru că sunt persoane care nu au oameni apropiaţi care să îi ajute, totuşi, dacă te afli printre ei, este necesar să reuşeşti să îţi creezi relaţii autentice şi de durată, nu să te bazezi doar pe o iubită.

Stagiul 2: Demonii interiori aka concentrează-te pe tine însuţi

În opinia mea, acesta este cel mai important stagiu al misiunii tale. Cel mai probabil, dacă eşuezi aici, nu vei reuşi să duci până la capăt misiunea de a o recuceri pe fosta iubita şi chiar dacă o vei face nu o vei putea păstra, deoarece ea va simţi că schimbarea ta nu este autentică.

 1. Descoperă ce a cauzat despărțirea

Primul lucru pe care trebuie să îl faci după ce ai parcurs cu succes stagiul 1 este să descoperi din ce motiv v-aţi despărţit. Încearcă să nu te gândeşti la ceea ce ea ţi-a spus. De multe ori, motivele sunt altele de care nici măcar ea nu este conştientă.

Iată o listă care ar putea să te ajute:

 • Nu se mai simte atrasă de tine: acesta este cel mai întâlnit motiv al unei despărţiri şi de obicei se întâmplă aşa pentru că i-ai arătat prea multă afecţiune, i-ai oferit orice a vrut sau ai fost nesigur, gelos şi manipulator;
 • Nu mai vede un viitor alături de tine (nu mai simte conexiune emoțională): o conexiune emoţională  se pierde pentru că fie ți-ai neglijat iubita prea mult timp, fie comunicarea a fost defectuasă şi aţi avut multe neînţelegeri sau fie nu aveţi aceleaşi scopuri în viaţă. Dacă ăsta este cazul tău, probabil te vei gândi că o să faci lucrurile diferit şi asta va schimba ceva, dar adevărul este că, odată pierdută conexiunea, fosta iubită nu va mai fi interesată de ceea ce faci tu. Trebuie să ajungi la stagiul 4 unde vei învăţa să reconstruieşti atracţia şi c Dacă a existat o dată, se poate reconstrui dacă faci lucrurile așa cum trebuie;
 • Ai înşelat-o sau ai rănit-o în vreun fel: în acest caz, este mai greu de făcut ceva şi cheia este să îi arăţi o speranţă, ceva care să o facă să creadă în schimbarea ta. Cel mai uşor îi poţi arăta asta recunoscâdu-ţi greşeala şi mergând la terapie individuală sau terapie de grup pentru problema ta. Trebuie să te asiguri şi pe tine însuţi ca nu îţi vei mai repeta greșeala;
 • Relaţia voastră era la distanţă: dacă aveaţi o relaţie la distanţă atunci lupta va fi mai grea. O relaţie la distanţă este predispusă cu ușurință la riscuri precum pierderea conexiunii şi atracţiei sau la tradarea încrederii.
 1. Descoperă dacă merită să reluaţi relaţia

Imediat după despărţire răspunsul tău va fi da, dar ceea ce ai nevoie este puţin timp care să te ajute să nu o mai idealizezi şi să vezi lucrurile mai clar.

Gândeşte-te de ce ar merita să reluaţi relaţia. Poţi încerca chiar să faci o listă cu argumente pro şi contra.

 1. Devino cea mai bună versiune a ta

Devino mai încrezător

A fi încrezător este calitatea numărul unu care o va atrage pe fosta ta iubită, doar că este şi cel mai greu de construit. De fapt, nesiguranţa se construieste în ani întregi de feedback negativ primit de la ceilalţi și mai ales de la tine însuți. Nu poţi elimina problema aceasta în câteva zile, dar, din fericire, ai timp să lucrezi la ea în perioada în care ai întrerupt contactul cu fosta iubită.

Învaţă cum să construieşti şi să menţii o relaţie sănătoasă

Una dintre tehnicile cele mai eficiente pe care ar trebui să o înveţi este comunicarea. Dacă reuşeşti să gestionezi pozitiv conflictele, atunci tu şi prietena ta mai degrabă vă veţi apropia după fiecare ceartă şi nu invers.

Este important să înveţi să o înţelegi la un nivel cu adevărat profund şi astfel coexiunea pe care o veţi crea va fi de neegalat.

Devino mai atractiv fizic (opţional)

Obiectivul acesta este opţional din simplul motiv că, odată ce prietena ta a fost cândva atrasă de tine, va mai fi din nou. Totuşi, poţi avea câteva avantaje dacă o faci: vei deveni mai încrezător, vei da impresia că eşti o altă persoană, iar sportul te va face mai fericit.

Devino mai sociabil (opţional)

Acesta este tot opțional, pentru că nu neapărat te ajuta să îţi recuperezi fosta iubită dar totuşi are nişte efecte secundare, demne de luat în seamă. Fiind mai sociabil, o să te simţi mai încrezător şi vei realiza că fostă iubită nu e singura persoană din lume care îţi poate fi potrivită.

Creşte gradul de conştientizare

Conştientizarea este o abilitate subapreciată. Multă lume nu lucrează la dezoltarea ei, dar te asigur ca poate avea un impact major asupra fericirii, încrederii, stării tale de bine şi relaţiilor tale.

Lucrează la scopurile şi pasiunile tale

Fiind un bărbat cu scopuri clar definite şi pasiuni interesante, nu este doar atractiv pentru fete ci oferă şi un grad ridicat de încredere.

Bonus: Fă-o să îţi simtă lipsa

Obiectivul acesta este opţional pentru că, în acest stagiu totul ar trebui să se rezume la tine şi mai puţin la fosta iubită. Dacă îţi va simţi lipsa, acesta va fi doar un efect secundar pe care nu ar trebui să te concentrezi momentan.

Stagiul 3: Dragonul rezistenţei aka Consecvenţa iubitei tale

Am numit stagiul 3 „dragonul rezistenţei” pentru că te poţi gândi la barierele fostei iubite ca la un mare dragon care o protejează şi care îţi va face dificilă calea către ea. Este cea mai dificilă luptă din misiunea ta. Dar, dacă ai completat corect celelalte stagii ale jocului, atunci poţi spera la o victorie.

Determin-o să îţi vorbească normal

Dacă aţi încheiat relaţia în termeni amiabili, atunci îţi va fi uşor să o determini să vorbească normal cu tine, fără să simtă nevoia să se apere. Dacă nu, atunci va fi mai dificil, dar nu imposibil.

Practic, ceea ce trebuie să faci este să abordezi următoarele puncte:

 • Cere-ţi scuze pentru orice ai făcut şi a putut fi interpretat ca fiind disperat sau manipulativ;
 • Recunoaşte că nu ai fost în cea mai bună stare după despărţire;
 • Recunoaşte că ai acceptat despărţirea;
 • Vorbeşte puţin despre ceea ce este nou în viaţa ta după despărţire.

După ce ai urmat punctele de mai sus, las-o în pace puţin, astfel încât să poată procesa ceea ce i-ai împărtăşit.

Fă-o să zâmbească sau să râdă

Dacă fosta ta iubită va reuşi să râdă în preajma ta, poţi fi sigur că începe să fie confortabilă cu tine şi astfel îți oferă o şansă clară să reconstruieşti atracţia şi conexiunea pe care aţi avut-o.

Îți recomand sa atingi acest obiectiv folosind o amintire mai veche. Gândeşte-te la ceva plăcut ce v-a făcut pe amândoi să râdeţi şi apoi trimite-i un mesaj. De asemenea, poţi să te gândeşti la o glumă care ştii că i-ar plăcea.

Stagiul 4: Ascensiunea către conexiune aka Conectarea cu fosta prietenă

O conexiune puternică este ceea ce face diferenţa între o relaţie durabilă şi una temporară.

Măreşte intensitatea şi frecvenţa interacţiunilor

Este necesar să te mişti încet atunci când vrei să măreşti frecvenţa interacţiunilor dintre tine şi fosta prietenă. Odată ce ai reuşit să o faci să zâmbească şi să râdă, ar trebui să fie deschisă către a vorbi mai des cu tine. Cu toate astea, trebuie să fii atent şi să nu exagerezi.

Scopul tău este să nu pari disperat. În acest caz, o poţi contacta iniţial pentru a-i spune ceva amuzant, dar să închei conversaţia într-un timp scurt, apoi, după câteva zile, fă conversaţia puţin mai lungă. Cu cât trece timpul, cu atâta vă trebui să o cauţi puţin mai des şi să măreşti complexitatea şi durata conversaţiilor. De exemplu, o dată întreab-o de cum a petrecut weekendul, iar apoi, după o scurtă pauză de câteva zile, întreab-o de obiectivele şi de pasiunile ei, ca la final, după ce ai observat că şi ea te contactează, să iniţiezi o conversaţie la telefon.

Înţelege-ţi fosta prietenă la un nivel mai profund

Dacă dorinţa  ta este să ai o relaţie extraordinară, atunci trebuie să faci un efort serios în a încerca să o înţelegi mai bine decât oricine altcineva, sau chiar mai bine decât se intelege ea însăşi. Dacă reuşeşti să ajungi la nivelul acesta poţi fi sigur că fosta ta iubită nu o să mai vrea niciodată pe altcineva.

Iată câteva exemple de subiecte pe care le poţi aborda pentru a ajunge la acel nivel de înţelegere şi conexiune cu ea: ţeluri în viaţă, copilărie, relaţii negative din trecut, sentimentele ei pentru tine şi despre fosta relaţie. În final, dacă aţi reuşit să stabiliţi o conexiune prin mesaje şi conversaţii la telefon, o poţi invita în oraş, dar să ai grijă să nu prezinţi invitaţia ca pe o întâlnire ci ca pe o ieşire normală, între prieteni, pentru că altfel ai toate şansele să devină sceptică şi în defensivă.

Stagiul 5: Boss-ul final aka Împăcarea

Am ajuns în final şi la ultimul stagiu al jocului. Aici este şansa ta de a-i arăta cât de mult te-ai schimbat şi cât de potrivit ar fi pentru amândoi să vă mai acordaţi o şansă.

Invit-o la a doua întâlnire

Când vă veţi întâlni prima dată, trebuie să ai în minte scopul de a-i cere o a doua întâlnire. Prima dată va tatona terenul şi va fi foarte sceptică, pe bună dreptate. Sarcina ta este să o faci să elimine acest scepticism şi să se relaxeze în preajma ta.

Incercă să eviţi subiectul despărțirii voastre. Ar fi de preferat să vorbiţi despre ceea ce aţi făcut după despărţire sau despre lucruri şi amintiri frumoase împreună.

Totuşi, dacă ea doreşte să discute ceva despre despărţirea voastră, nu încerca să schimbi subiectul ci răspunde-i la orice întrebare îţi pune. Nu-ţi fie teamă de negativitate şi certuri. Învaţă să o înţelegi, să o asculţi şi să gestionezi dificultăţile ca un adult.

Dacă vă simţiţi bine împreună, atunci încearcă să îi propui şi o altă activitate după întâlnirea propriu-zisă. Gândeşte-te la ceva ce vă făcea plăcere să faceți atunci când formați un cuplu.

Este foarte important să menţii contactul fizic cu ea pe parcursul întâlnirii. Atinge-i umărul în timp ce vorbeşte, ţine-o de mână când treceţi strada, atinge-o pe mâna dacă vrei să o faci atentă la ceva. Ideea este să fiţi cât mai apropiaţi şi mai intimi.

Ţine cont că nu este în regulă să închei întâlnirea, invitând-o la încă una. Lasă-i timp să retrăiască experienţa în absenţa ta. Sunt şanse ca ea să te invite în oraș a doua oară.

Determin-o să îţi mai dea o şansă

Obiectivul 2 este ca boss-ul final dintr-un joc video foarte lung. Cu toţii ştim că e cea mai grea luptă din joc.

Exact cum te pregăteşti cu muniţie şi poţiuni pentru boss-ul final, aşa ar trebui să te pregăteşti cu atracţie, conexiune şi încredere pentru a-i cere să îţi mai dea încă o şansă.

Cum am menţionat mai sus, există şanse foarte mari ca ea să se gândească şi să discute despre începerea unei relaţii cu tine, dar dacă nu o face, trebuie să îi propui tu.

Păstreaz-o definitiv

Acum că ai reuşit să te împaci cu fostă iubită, nu uita să iei in considerare că o relație presupune o muncă constantă pentru a o face puternică și durabilă.

Doar pentru că ai recucerit-o nu înseamnă că trebuie să te opreşti din a face eforturi pentru relaţie. Nu repeta aceleaşi greşeli. Este important să îi demonstrezi constant cât de mult contează pentru tine, dar şi să lupţi pentru a te îmbunaţi pe tine însuţi.

Sinceritatea şi comunicarea sunt cele mai importante aspecte pe care se bazează o relaţie sănătoasă. Acestea vă vor ţine împreună şi vă vor determina să vă apropiaţi cu fiecare dificultate pe care o întâmpinaţi.

Concluzie

Articolul aceste este unul lung. Dacă ai ajuns până la final înseamnă că eşti foarte dedicat scopului tău şi fosta ta iubită este o persoană cu adevărat importantă pentru tine.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Descoperă tot ce trebuie să știi despre rampele auto

Dacă îți place să îi ajuți pe cei din jurul tău și totodată ai fost suficient de inspirat încât să te gândești la o...

Află tot ce trebuie să știi dacă ești în căutarea unor parcuri cu panouri fotovoltaice!

Dacă îți dorești un parc cu panouri fotovoltaice, poți fi încrezător că este o investiție foarte bună și o soluție inovatoare și durabilă pentru...

Descoperă 5 lucruri pe care este bine să le știi despre coșurile de fum

Toate prețurile aferente întreținerii unei locuințe au crescut considerabil în ultimul an, în contextul liberalizării pieței de energie electrică, precum și în contextul războiului...

Descopera informatiile de care ai nevoie inainte de a-ti face un tatuaj!

Tatuajele sunt la moda inca din trecut si nu se demondeaza daca sunt lucrate frumos, iar modelele alese sunt potrivite persoanei si o reprezinta! Fie...

Tot ce trebuie sa stim despre un implant dentar. Afla informatii utile de la specialisti

Daca te afli in situatia in care ai pierdut un dinte, atunci mergi cat mai repede la medicul dentist. In felul acesta vei evita...