Thursday, April 22, 2021
Acasă Food & Drinks Iată de ce ai nevoie pentru a deveni un barista priceput

Iată de ce ai nevoie pentru a deveni un barista priceput

Vrei să fii barista şi să îţi dezvolţi cariera în universul cafelei? Iată un plan minunat pentru persoanele sociabile, cu chef de viaţă şi cu pasiune pentru aroma de cafea.

Această profesie presupune mai mult decât să ştii să faci un latte corect sau un cappucino frumos decorat. Pentru a fi barista trebuie să ai capacitatea de a oferi clientului o experienţă unică. Creativitatea, alături de ambiţie şi și pasiune pentru cafea sunt esențiale pentru succesul în acest domeniu.

Cafeaua este ca vinul sau berea – există nenumărate posibilităţi de combinaţii şi de explorare, de la bob până la ceaşca parfumată. Ce e mai important: poţi avea cele mai bune boabe de cafea din lume, dacă barista nu le prezintă şi nu le pregăteşte aşa cum trebuie, cafeaua nu va avea succes. Să lucrezi în domeniul cafelei este o provocare mai mare decât îşi inchipuie majoritatea oamenilor.  Rutina zilnică a unui barista înseamnă activitate într-un mediu dinamic, cu clienţi care te solicită şi care îţi cer socoteală. Cu toate acestea, faptul că poţi transforma fiecare cafea într-o operă de artă, că poţi fi martorul satisfacţiei clienţilor tăi, te poate motiva să mergi mai departe și să depui efortul necesar pentru a avea succes.

Ce să mai, un barista este acolo pentru a-ţi umple ceaşca, în fiecare zi, cu fericire. Aşa că, dragi consumatori, arătaţi-vă simpatia față de acești oameni, iar dacă sunteţi dornici de a fi barista într-o bună zi, rămâneţi aproape.

De ce ai nevoie pentru a deveni barista?

În primul rând, de:

  • Pasiune;
  • Ambiţie;
  • Creativitate;
  • Cunoaştere.

Nu este întotdeauna ușor să rămâi motivat, aşa că e important să îndeplineşti zilnic o nouă provocare profesională. Dezvoltă-ţi creativitatea încercând noi modele, perfecţionează-te repetându-le pe cele cunoscute, fă o fotografie de prezentare perfectă, încearcă tehnici noi de preparare la rece, orice e nevoie pentru a face un pas înainte în fiecare zi. Și nu uita: înceracă şi descopră gusturi şi arome noi.

Până la urmă, prepararea corectă a cafelei este o ştiinţă. Ca orice lucru care se deprinde în timp şi cu exerciţiu, nu e suficient să ai o pasiune pentru cafea şi cunoştinţe despre industrie, dar e un bun început. Află cât mai multe despre creşterea boabelor, recoltarea şi soiurile lor, modul de prăjire, iar toate acestea laolaltă te vor face mai priceput şi te vor face să apreciezi mai mult acesată băutură, la adevărata ei valoare.

Poţi conta şi pe următoarea recomandare: înconjoară-te de alţi barista şi iubitori de cafea. Asta te va ajuta să dobândeşti o stare de apartenenţă la o comunitate cu caracter exclusivist. Ia parte la degustări de cafea, cupping-uri şi competiţii de barista. Toate vor contribui la îmbogăţirea experienţei tale şi te vor ajuta să te apropii mai mult de oportunităţile din domeniu. Trebuie să ştii că nu e suficient să fii o fire comunicativă şi să ai câteva cunoştinţe despre cafea: ţine cont de echipamentele folosite, ultimele tehnologii şi rămâi modest, fiindcă întotdeauna vei descoperi ceva nou de învăţat.

Baristas sunt mai mult decât oamenii care ştiu să prepare cafele de calitate; sunt veritabili oameni de ştiinţă, cunoscători rafinaţi şi practicieni cu experienţă. Mai mult: sunt artişti ai gustului şi imaginii, artizani ai texturii şi delectori ai gustului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Capa de blana naturala, o piesa cheie pentru garderoba ta

Garderoba oricarei femei elegante trebuie sa contina o piesa de colectie ce are potentialul de a reinventa orice tip de tinuta: capa blana naturala....

Anvelope OFF ROAD Noi sau Resapate – Ce sa aleg?

Masinile 4X4, numite si off-road, jeepuri sau vehicule cu 4 roti motrice, sunt masinile ce pot circula pe orice tip de teren. Le putem...

Care sunt obiectele si utilajele pe care le poti inchiria in domeniul constructiilor?

Domeniul constructiilor este in continuare infloritor in Romania, in ciuda dificultatilor impuse de pandemia de Covid-19, insa este indicat sa ramai prevazator atunci cand...

Neo-k9+: un produs revolutionar din gama de suplimente veterinare

Un produs care a atras atentia specialistilor in ultima perioada este Neo-k9+. Considerat revolutionar, acest supliment contribuie la procesele de remodelare osoasa si este...

5 lucruri la care trebuie sa fii atent daca vrei sa-ti pastrezi dintii sanatosi

O dantură sănătoasă este oglinda unui întreg organism sănătos. Din această cauză trebuie să acordăm o atenție deosebită îngrijirii dinților și să acționăm preventiv....