Maroon 5, prestaţie modestă la Super Bowl 2019: Adam Levine pe jumătate dezbrăcat şi Sponge Bob, singurele atracţii

0
993
Adam Levine la Super Bowl sursă foto: express.co.uk

Drept continuare la scandalul iscat de fotbalistul de culoare Colin Kaepernick prin mesajul său de protest, ediţia Super Bowl de anul acesta a fost marcată de  controverse încă înainte de începere. Fiindcă mai mulţi artişti de culoare au decis să refuze să ia parte la concertul Super Bowl, anunţul referitor la numele celui care va susţine recitalul nu a sosit mai devreme de jumătatea lui ianuarie.

Decizia de a opta pentru Maroon 5 a fost de la început primită cu critici partea celor ce consideră că Atlanta- oraşul gazdă al galei de anul acesta, are renumele de capitală a muzicii de culoare de peste ocean. Potrivit relatării Mediafax, mai multe staruri americane au declinat participarea la recitalul Super Bowl, între care Rhianna, Outkast, Usher, Mary J. Blige şi Niki Minaj.

Prestaţia trupei americane nu s-a ridicat însă la nivelul aştepării publicului şi a presei, care a descris evenimenutul ca neremarcabil şi lipsit de exuberanţa cu care publicul Super Bowl fusese obişnuit. Cele 14 minute de concert ale trupei Maroon 5 au inclus hiturile “She will be loved”, “Moves like Jagger”, pe care  Adam Levine le-a interpretat în bustul gol,  precum şi efecte pirotehnice, comete, şi nu în ultimul rând apariţia personajului animat Sponge Bob, cu ai să pantaloni pătraţi.

De-a lungul anillor, concertul din pauza competiţiei fotbalistice a devenit un moment deosebit de aşteptat, cu prestaţii memorabile. De exemplu, în 2004, Justin Timberlake a dezgolit, aparent din greşeală, un sân partenerei sale de scenă, Janet Jackson.

Recitalul din pauza Super Bowl este adesea bun prilej pentru noi recorduri de audienţă, precum şi pentru costuri publicitare: 30 de secunde de publicitate difuzate în cadrul transmisiei Super Bowl ajung să coste până la 4,5 milioane de dolari.

În acest context, prestaţia fără elemente ieşite din comun de anul acesta poate fi pusă şi pe seama temerii organizatorilor şi artiştilor deopotrivă de a “deranja” sau leza sentimentele oricui, ceea ce ilustrează foarte nimerit starea de angoasă a întregii societăţi americane contemporane în faţa raportului cu artele.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here