Pentru a observa diferențele de cultură în ceea ce privește consumul de cafea, îți vom spune cum se bea cafeaua în diferitele părți ale lumii.
Japonia
Japonezii nu acordă o importanță majoră cefelei și o consumă foarte repede, fără a o savura și fără un ritual anume. Cei mai mulți dintre aceștia își procură băutura ce îi ajută să se trezească de la automatele de pe stradă, în pahare de plastic deloc atractive.
Canada
În Canada, cafeaua este sfântă. Pe cap de locuitor se consumă mai multă cafea decât în oricare țară din Europa. 90% dintre cetățenii canadieni consumă minim o ceașcă de cafea zilnic.
SUA
Și americanii sunt iubitori de cafea însă preferă băuturile mai slabe, pe bază de lapte. Acești își pot procura băuturile de la orice colț de stradă, iar preferatul lor rămâne, fără îndoiala, Latte Machiato.
Brazilia
Din Brazilia peacă jumătate din producția de cafea de pe glob. Brazilienii iubesc băuturile tari pe bază de cafea, amestecate cu lapte fierbinte. Aceștia ocolesc băuturile reci și simt întotdeauna nevoia ca prima cafea de dimineață să fie fierbinte, tare și gustoasă.
Mexic
Mexicanii iubesc sa puna în cafea zahărul brun nerafinat și sa consume aceată băutură din căni tradiționale, de lut. De cele mai multe ori, pentru un plus de savoare, aceștia adaugă în căni și puțină scorțișoară.
Etopia
Locul în care s-a descoperit cafeaua, Etiopia este țara unde băuturile pe bază de cafea fac parte din cultura locului. Astfel, prepararea cafelei devine un adevărat ritual, de la prajirea boabelor până la servirea acesteia.
Indiferent de colțul lumii, cafeaua unește oamenii. Consumul băuturii gustoase reprezinta întotdeauna un prilej de socializare și de relaxare, fie că are loc la primele ore ale dimineții sau seara.