Tuesday, September 22, 2020
Acasă Tech Facebook plătește adolescenți pentru a instala o aplicație care colectează informaţii...

Facebook plătește adolescenți pentru a instala o aplicație care colectează informaţii personale

Facebook a plătit mai mulţi adolescenţi ca să instaleze o aplicaţie ce permite colectarea de date din smartphone-uri, raportează TechCrunch. Ulterior, Facebook a confirmat acest raport, însă contestă acuzaţia de spionaj.

Ca urmare a raportului TechCrunch, compania condusă de miliardarul Mark Zuckerberg retrage acum aplicaţia de pe toate dispozitivele Apple.

Din 2016 până în prezent, gigantul social media a plătit adolescenţi şi adulţti cu până la 20 dolari pe lună, pentru a instala aşa-numita aplicaţie “Facebook Reasearch” pe sistemele de telefonie Apple sau Android, afirmă raportul TechCrunch.
Pentru a camufla implicarea directă a Facebook, compania a externalizat o parte din activităţile legate de administrarea acestei aplicaţii către firme de testare precum Applause, Beta Bound şi Utest. Un expert în securitate a declarat publicaţiei menţionare că aplicaţia permite Facebook colectarea masivă de date personale, inclusiv mesaje private, fotografii şi orice tip de conţinut trimis de utilizatori prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant sau email. Căutările pe Internet efectuate de utilizatori, paginile accesate de aceştia şi informaţii despre locaţia din care navighează au fost reţinute de Facebook prin intermediul aplicaţiei, arată raportul menţionat.

Un purtător de cuvânt al Facebook a recunoscut că compania derulează programul pentru a aduna date despre obiceiurile de utilizare și a plătit utilizatorilor pentru participarea lor.

“Ca multe alte companii, invităm oamenii să participe la cercetări care ne ajută să identificăm lucrurile pe care le putem face mai bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNBC, într-o declarație prin e-mail publicată de aceştia.

“Deoarece această cercetare vizează să ajute Facebook să înțeleagă modul în care oamenii utilizează dispozitivele mobile, am furnizat informații extinse despre tipul de date pe care le colectăm și despre modul în care se poate participa. Nu împărtășim aceste informații altor persoane și oamenii pot opri participarea în orice moment”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mişcarea celor de la Facebook ar putea fi o încălcare a politicilor Apple, deoarece mulți dintre participanţii la testare instalează aplicația pe iPhone.

Facebook retrage acum aplicația de pe toate dispozitivele Apple, în urma raportului TechCrunch. Aplicația va rămâne disponibilă pentru utilizatorii de Android. Într-o declarație ulterioară, reprezentanţii Facebook au declarat că “elemente cheie” despre programul de cercetare derulat au fost ignorate.

“În ciuda rapoartelor timpurii, nu a fost nimic secret cu privire la acest proiect despre acest lucru; a fost numit literalmente Facebook Research App”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNBC într-o declarația sosită via e-mail. “Nu a fost spionaj , deoarece toți cei care s-au înscris să participe au trecut printr-un proces clar de înregistrare, cu permisiunea lor și au fost plătiți să participe”, a precizat acesta.

Compania a recunoscut că adolescenții au participat la program, dar a clarificat că “mai puțin de 5%” dintre persoanele implicate erau sub limita legală. “Toți au semnat formularele de consimțământ parental”, a spus purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Alege un primar cu initiative – Ai incredere in Stefan Daniel Badea

Stefan Daniel Badea candideaza la functia de primar pentru comuna Crevedia Mare din partea Aliantei USR – PLUS si evidentiaza, in cadrul interviului, ca...

Descopera mai multe informatii despre site-urile de matrimoniale

Esti in cautarea sufletului pereche?  Te simti singura si iti doresti sa gasesti marea dragoste? Atunci trebuie sa accesezi site-urile de matrimoniale care sa...

Ochelarii de protectie preferati pentru stilul tau de ciclism . Alege-i pe cei perfecti

Ciclismul este un sport minunat pentru minte si corp, intrucat ofera o multitudine de beneficii atunci cand este practicat cu regularitate. La nivel de...

Descopera care este importanta semnelor de circulatie

  Semnele de circulatie au fost prezente in trafic inca din cele mai vechi timpuri. Potrivit https://www.i-drpciv.ro/semne-de-circulatie/ primele semne rutiere au fost cele care indicau...

Sisteme de supraveghere la preturi super avantajoase. Afla de unde le poti achizitiona

Paza buna trece mereu primejdia rea, indiferent ca este vorba de sediul firmei tale sau, pur si simplu, de propria locuinta. Astazi ai la...