Thursday, February 20, 2020
Acasă Tech Facebook plătește adolescenți pentru a instala o aplicație care colectează informaţii...

Facebook plătește adolescenți pentru a instala o aplicație care colectează informaţii personale

Facebook a plătit mai mulţi adolescenţi ca să instaleze o aplicaţie ce permite colectarea de date din smartphone-uri, raportează TechCrunch. Ulterior, Facebook a confirmat acest raport, însă contestă acuzaţia de spionaj.

Ca urmare a raportului TechCrunch, compania condusă de miliardarul Mark Zuckerberg retrage acum aplicaţia de pe toate dispozitivele Apple.

Din 2016 până în prezent, gigantul social media a plătit adolescenţi şi adulţti cu până la 20 dolari pe lună, pentru a instala aşa-numita aplicaţie “Facebook Reasearch” pe sistemele de telefonie Apple sau Android, afirmă raportul TechCrunch.
Pentru a camufla implicarea directă a Facebook, compania a externalizat o parte din activităţile legate de administrarea acestei aplicaţii către firme de testare precum Applause, Beta Bound şi Utest. Un expert în securitate a declarat publicaţiei menţionare că aplicaţia permite Facebook colectarea masivă de date personale, inclusiv mesaje private, fotografii şi orice tip de conţinut trimis de utilizatori prin intermediul aplicaţiilor de mesagerie instant sau email. Căutările pe Internet efectuate de utilizatori, paginile accesate de aceştia şi informaţii despre locaţia din care navighează au fost reţinute de Facebook prin intermediul aplicaţiei, arată raportul menţionat.

Un purtător de cuvânt al Facebook a recunoscut că compania derulează programul pentru a aduna date despre obiceiurile de utilizare și a plătit utilizatorilor pentru participarea lor.

“Ca multe alte companii, invităm oamenii să participe la cercetări care ne ajută să identificăm lucrurile pe care le putem face mai bine”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNBC, într-o declarație prin e-mail publicată de aceştia.

“Deoarece această cercetare vizează să ajute Facebook să înțeleagă modul în care oamenii utilizează dispozitivele mobile, am furnizat informații extinse despre tipul de date pe care le colectăm și despre modul în care se poate participa. Nu împărtășim aceste informații altor persoane și oamenii pot opri participarea în orice moment”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Mişcarea celor de la Facebook ar putea fi o încălcare a politicilor Apple, deoarece mulți dintre participanţii la testare instalează aplicația pe iPhone.

Facebook retrage acum aplicația de pe toate dispozitivele Apple, în urma raportului TechCrunch. Aplicația va rămâne disponibilă pentru utilizatorii de Android. Într-o declarație ulterioară, reprezentanţii Facebook au declarat că “elemente cheie” despre programul de cercetare derulat au fost ignorate.

“În ciuda rapoartelor timpurii, nu a fost nimic secret cu privire la acest proiect despre acest lucru; a fost numit literalmente Facebook Research App”, a declarat purtătorul de cuvânt al Facebook pentru CNBC într-o declarația sosită via e-mail. “Nu a fost spionaj , deoarece toți cei care s-au înscris să participe au trecut printr-un proces clar de înregistrare, cu permisiunea lor și au fost plătiți să participe”, a precizat acesta.

Compania a recunoscut că adolescenții au participat la program, dar a clarificat că “mai puțin de 5%” dintre persoanele implicate erau sub limita legală. “Toți au semnat formularele de consimțământ parental”, a spus purtătorul de cuvânt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Must Read

Cum poti cumpara incaltaminte la reducere

Trebuie sa te inveti sa iti gestionezi banii. In primul rand nu este recmandat sa iti cheltui tot salariul pe haine si pe produse...

Care sunt principalele avantaje și dezavantje ale unei camere sau al unui sistem de supraveghere?

Traim intr-o epoca in care informatia este totul. Daca vrei sa evoluezi, trebuie sa fii informat si daca vrei sa fii sigur, trebuie sa...

Evita aceste greseli in relatie

O relatie inseamna mult mai mult decat perioada frumoasa de la inceput in care fiecare traire este tot mai intensa. Primele luni de relatie...

Ce sa porti la masa de Craciun? Sfatul expertilor pentru tinuta perfecta

Nu exista femeie care sa nu se intrebe mereu `Eu cu ce ma imbrac?`, mai ales atunci cand este vorba despre evenimente importante. In luna...

Ai invitati la masa de Craciun? Iata ce sa pregatesti pentru a-i surprinde

Masa de Craciun este mereu bogata, dar mai ales gustoasa. Daca pe toata perioada anului incercam sa mancam cat mai sanatos pentru a fi...